Volg ons op facebookVolg ons op twitterBlijf op de hoogte van ons nieuws via de RSS feedyoutube iconluisteren

Afdrukken

Eenmalige meevallers

De gemeente Zeewolde heeft in 2013 een voordelig rekeningresultaat behaald van € 979.000,-.

Na de begrotingswijzigingen in de decemberraad was de verwachting dat het boekjaar 2013 afgesloten kon worden met een voordelig saldo van € 182.000,-. De meevaller van € 797.000,- is veroorzaakt door effecten die eind 2013 nog niet in deze omvang waren te voorzien.

Eenmalige meevallers

Het gaat om eenmalige voordelen. Belangrijkste meevaller ontstaat bij de bijstandsverlening, namelijk € 435.000,- als gevolg van de afrekening 2013 op rijksniveau door het Ministerie van  Sociale Zaken en Werkgelegenheid.  Verder zijn er bij de (bouw)leges voordelen ten opzichte van de verwachting.

Afdrukken

Verkeerscommissie keurt fietsen

Fietskeuring ZeewoldeAfgelopen donderdag vond de fietskeuring op OBS ’t Wold plaats. De verkeerscommissie aangevuld met ouders en 1 grootvader deden de keuring. De kinderen hebben allemaal van te voren een brief meegekregen waarin staat aan welke eisen een fiets moet voldoen voor het fietsexamen. Voor ’t Wold meteen ook de kans om een extra check te doen voor het later in het jaar geplande kamp van groep 7.

Opvallend vond (opa) Jan Paulus (zoon van een fietsenmaker) : “..er zijn veel kettingen goed gespannen. Er is aandacht aan besteed door de ouders/verzorgers…”.

Afdrukken

10e en 11e bij regionale wedstrijden

In het weekend van 4, 5 en 6 april vonden in regio Noord-Veluwe Flevoland weer de regionale Scoutingwedstrijden plaats. De scouts van Scouting Jan Wandelaar deden hier aan mee en hebben de tiende en elfde plaats behaald. Een prestatie om trots op te zijn.

Tijdens de regionale Scoutingwedstrijden gaan scouts uit de hele regio de strijd met elkaar aan. Dit gebeurt op het gebied van echte Scoutingactiviteiten. De scouts moeten tijdens het weekend een eigen keuken pionieren (bouwen met hout en touw, red.), koken op hun eigen tafelvuur en natuurlijk hun tent op de goede manier opzetten. Daarnaast hebben de scouts een themapresentatie gegeven die aansloot bij het thema van de regionale Scoutingwedstrijden: VOC.

Afdrukken

Weltklassik am Klavier

Weltklassik am Klavier in de verbeeldingWeltklassik am Klavier is een wijdvertakt internationaal netwerk van kleinschalige concerten waarin jonge, buitengewoon hooggeschoolde pianisten acte de présence geven. Internationaal bekende musici en winnaars van prijzen bij internationaal prominente concoursen.

Het concertprogramma van Weltklassik omvat inmiddels een 500 recitals per jaar, verspreid over ruim 45 sfeervolle, kleine concertlocaties verspreid over Duitsland, Zwitserland en sinds kort ook Nederland. Het zijn stuk voor stuk met zorg uitgekozen concertlocaties waarin het imposante, klassieke pianorepertoire van barok tot en met laatromantiek het beste tot zijn recht komt: Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Chopin, Brahms, Debussy, Ravel, Rachmaninov.

Dit jaar is ook De Verbeelding opgenomen als concertzaal voor Weltklassiek am Klavier. Een ontwikkeling waar het stichtingsbestuur bijzonder trots op is.

Afdrukken

Zeewolde kiest!

Vandaag is het dan zover; de gemeenteraadsverkiezingen van Zeewolde. LOZ zal vanzelfsprekend aanwezig zijn op het gemeentehuis om u volledig op de hoogte te houden van de uitslagen.

Deze speciale live-uitzending zal vanaf 22.00 uur te horen zijn via www.lokaleomroepzeewolde.nl. Diverse interviews, laatste nieuwtjes en uitslagen begeleid door de hits van toen en nu gepresenteerd door Stanley Egger en Jan Wielenga.

Ook heeft LOZ voor de (zwevende-) kiezer begin maart de website www.zeewoldekiest.nl geopend. Hierop kunt u nog terecht voor aanvullende informatie en partij informatie ,om u te helpen beslissen welke partij u het meest geschikt vind voor uw gemeente.

Ook voor politiek luistert u natuurlijk naar Lokale Omroep Zeewolde

Afdrukken

“Jongste” centrumondernemer opent nieuwe bloemenzaak

Op 25 maart zal in de Raadhuisstraat 33 een nieuwe bloemenzaak geopend worden. De eigenaar komt uit een familie met ruim 100 jaar ervaring in het bloemistenvak. Met de komst van Bloemsierkunst Boeket is er snel een invulling gegeven aan het voormalig leegstaande pand van Leo Brouwer. De 83-jarige ondernemer is tevens de “jongste”centrumondernemer, die samen met zijn zoon de zaak zal runnen. Om 14.00 uur zal wethouder Hendrik de Vries de fleurige winkel feestelijk openen.

Contact informatie

Lokale Omroep Zeewolde
Twickel 21
3894 AJ  Zeewolde
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 036 750 1400

Onze sponsoren