Volg ons op facebookVolg ons op twitterBlijf op de hoogte van ons nieuws via de RSS feedyoutube iconluisteren

Afdrukken

Raadsinformatieavond

Op woensdag 17 september a.s. wordt over de Decentralisaties Sociaal Domein een Raadsinformatieavond georganiseerd in Kerkcentrum Open Haven, aanvang 20.00 u.

Op deze avond zijn inwoners en organisaties welkom, naast de leden van de gemeenteraad. De plannen over Decentralisaties Sociaal Domein zullen worden toegelicht, waarna alle aanwezigen vragen kunnen stellen en met elkaar over dit onderwerp in gesprek kunnen gaan.  De gemaakte opmerkingen zullen uiteraard door het gemeentebestuur bij de verdere besluitvorming worden betrokken.

Op 25 augustus jl. heeft het college van B&W ingestemd met een drietal plannen over Decentralisaties Sociaal Domein:

-  concept beleidsplan jeugd “Transitie Zorg voor de jeugd 2015-2016”

-  concept beleidsplan Wmo “Lokaal samenspel in het kader van de  

   Wmo 2015”, incl. verordening Wmo
-  concept regionaal beleidsplan Jeugdhulp Flevoland “op naar 2015”

Deze nota’s zijn voor inspraak vrijgegeven en liggen 4 weken ter inzage (van 27 augustus tot en met 24 september). In die termijn kunnen reacties schriftelijk worden ingediend  t.a.v. het college van B&W.

Als u tijdens de Raadsinformatieavond wilt inspreken, verzoeken wij u dat tevoren kenbaar te maken aan de griffie van de gemeenteraad ( -5229467, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

U kunt de bovengenoemde beleidsplannen inzien in de hal van het gemeentehuis of downloaden via de gemeentelijke website:

www.zeewolde.nl/notasdecentralisaties.

Afdrukken

Excursie bij IVN

Op zondagmiddag 7 september a.s. verzorgt IVN Zeewolde een excursie in het bos rondom de Roode Schuur. De excursie start om 13.30 uur en het thema is bosvruchten.

We gaan op zoek naar de vruchten die je in dit jaargetijde zo al kunt zien in de bossen rondom Zeewolde. Er is een grote verscheidenheid aan vruchten en zaden die aan het eind van de zomer in verschillende vormen te zien zijn. Onder leiding van IVN natuurgidsen wordt je wegwijs gemaakt in de vele soorten. Als je ook wilt weten wat je er mee kunt doen en waar ze staan in het Horsterwold is het zeker de moeite waard mee te gaan.

Leden van IVN kunnen gratis mee. Niet leden betalen € 3,50 en kinderen € 1,00. Voor inlichtingen kunt u bellen met Joop Stuurman 036 5224367.

IVN is een landelijke organisatie die bijdraagt aan een duurzame samenleving door mensen te betrekken bij natuur, milieu en landschap. Info www.ivn.nl.  IVN Zeewolde is de plaatselijke vereniging die activiteiten organiseert voor de inwoners van Zeewolde

Graag tot ziens op zondag 7 september om 13.30 uur bij de Roode Schuur, Dasselaarweg 29.

Afdrukken

GEZOCHT!

Dit is een vraag om hulp.  Vorig jaar jaar is Lost LOW Love gestart. Deze pagina is voor alle verloren Lowlands liefdes, flirts en flings. Niet perse om de ware liefde te vinden, maar wel om dat toffe moment nog even terug te halen. Tijdens Lowlands ben je er wellicht niet mee bezig en vergeet je een naam of nummer te vragen en voor je het weet is diegene verdwenen in de menigte. Deze situatie is voor velen herkenbaar. Lost LOW Love is vanaf vorig jaar een onverwacht succes. We hebben nu ruim 1.000 likes en blijven verzoekjes binnen krijgen om oproepjes te posten.

Nu is er ook een oproep voor een meisje uit Zeewolde:

GEZOCHT namens Gian: Nienke/ Nieke uit Zeewolde, klein van stuk, donker haar en een mooie bruine tint // donderdag // na de brug

Gian heeft de volgende herinnering aan Nienke/Nieke:
Je vriendinnen en jij hadden net de klim over de brug overleeft en je had een zware tas bij je die we samen naar jullie kampeerplek op camping 3 hebben gedragen. Onderweg vertelde je na de zomer naar Breda te gaan om daar de opleiding toerisme te volgen. Je lijkt me leuk, dus.. mocht je het gezellig vinden om nog een keer samen een tas te dragen hoor ik graag van je."

Zouden jullie misschien willen helpen om Nienke/Nieke te zoeken. Wij hebben Gian zondagmorgen in de uitzending om 10.45 en zouden het wel een stunt vinden om haar in contact met hem kunnen brengen 
Herken je Nienke in dit profiel laat het ons even weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afdrukken

Opdracht Wolderwijd gegund

tulpeneiland"De gemeente Zeewolde wenst, met behoud van natuurwaarden, de recreatieve mogelijkheden in het Wolderwijd te versterken en aantrekkelijker te maken voor de watersport” aldus wethouder Gerben Dijksterhuis. Daarnaast is er de wens van de gemeente om twee locaties in het Wolderwijd te verdiepen ten behoeve van de recreatievaart. Met het vrijkomende zand wil de gemeente diverse eilanden in de vorm van een tulp en het nabijgelegen strand aanleggen.

Doordacht ontwerp

De kelk van de tulp, het hoofdeiland, krijgt een omvang ongeveer zo groot als een voetbalveld, natuureilandjes vormen de steel. Een dam van 200 meter verbindt het eiland met het vaste land. Het tulpeiland biedt  gelegenheid voor horeca, toerisme en watersport. In de kelk van de tulp komt een passantenhaven met circa 80 ligplaatsen.

Door zijn unieke vorm is het eiland straks vanuit de lucht en op de kaart goed te zien. De realisatie van het tulpeiland wordt voor een groot gedeelte mogelijk gemaakt dankzij een Europese subsidie, het EFRO fonds.

Aanbieding met maximaal aantal wensen

De gemeente Zeewolde  heeft voor dit project een bijzonder contract in de markt gezet: de inschrijvers werden gevraagd om een aanbieding te doen voor een vast budget, waarbij zo veel mogelijke wensen van de gemeente worden verwezenlijkt. De inschrijfsom was gelimiteerd tot een plafondbedrag.

Aannemingsmaatschappij De Vries & van de Wiel heeft, in samenwerking met ingenieursbureau Witteveen + Bos en aannemersbedrijf De Boer & De Groot, aangetoond de meeste wensen van de gemeente te verwezenlijken binnen het vastgestelde budget.

Omvang opdracht

De opdracht omvat het grondwerk inclusief oeverbescherming en een gedeeltelijke inrichting van het systeem. De plaats van de te realiseren werkzaamheden is gesitueerd aan de oostelijke zijde van Zeewolde en bevindt zich in het Wolderwijd, onderdeel van de randmeren van Flevoland.

De volgende wensen worden verwezenlijkt:

  • aanleg van een doorvaarbare entree van de kelk van de tulp, inclusief de nautische verlichting en remmingswerk;
  • aanleg van een verbindingsweg over de verbindingsdam, inclusief mantelbuizen ten behoeve van nutsleidingen en afvoer van rioolwater via persleidingen;
  • plaatsen van damwanden aan de westzijde van de binnenzijde van de kelk van de tulp. 

Voor het project Kustzone Polderwijk is deze week het contract tussen de Gemeente Zeewolde en aannemingsmaatschappij De Vries & van de Wiel ondertekend. De werkzaamheden starten in oktober 2014 en worden een jaar later afgerond.

Afdrukken

Aanleg Scoutinglandgoed van start

logo scouting NederlandZeewolde - Met het verkrijgen van de benodigde vergunningen kan Scouting Nederland aan de slag met de aanleg van paden en natuurvriendelijke oevers op Scoutinglandgoed Zeewolde. Vanaf dinsdag 19 augustus worden de werkzaamheden in het Horsterwold verricht.

Duurzame oplossingen
In afwachting van de vergunningen zijn in de afgelopen weken talloze vrijwilligers aan het werk geweest met de gedetailleerde uitwerking van de plannen en werktekeningen. De afgelopen dagen zijn de natuurvriendelijke oevers en wegen uitgezet, zodat de aanleg kan starten. Met Scoutinglandgoed Zeewolde streeft Scouting Nederland naar een prachtige plek met volop ruimte voor nieuwe natuur. Het gebruik van een duurzame oplossing bij de aanleg van de wegen en paden past naadloos in deze visie. De wegen, die worden aangelegd door RvB Grondstabilisatie uit Harderwijk,worden gestabiliseerd door het toevoegen van bindmiddelen. Door deze bindmiddelen te mengen met de grond uit het gebied, ontstaan verharde wegen en paden die perfect passen in de natuur zonder dat aanvoer van puin of ander gebiedsvreemd materiaal nodig is.

Verbreden fietspad
Het aanwezige fietspad door het Horsterwold, tussen parkeerplaats Erkemederstrand en de Gelderse Slenk, wordt in het kader van het project verbreed. In verband met deze werkzaamheden is het fietspad een aantal dagen afgesloten voor fietsers en voetgangers. Vanaf eind augustus wordt ter plaatse een omleidingsroute aangegeven via het Nulderpad. De werkzaamheden zijn 5 september afgerond.

Afronding fase 1 in juni 2015
De afronding van fase 1 staat gepland voor juni 2015, waarna de officiële opening zal volgen. Het terrein is dan geschikt voor het eerste evenement, Scout-In15 in september. De zomermaanden in 2015 kunnen worden gebruikt om kleinschalig proef te draaien met het kampeerterrein. Aansluitend op de aanleg van de wegen en de natuurvriendelijke oevers, worden in de komende maanden de overige waterpartijen gegraven, kampeervelden opgehoogd en gras ingezaaid. Samen met scouts uit de regio wordt de natuurwerkdag op 1 november a.s. aangegrepen om de eerste nieuwe bomen en struiken te planten.

Afdrukken

Vakantie

Na vele uren redactie voeren, presenteren, technische ondersteuning en alles wat bij het maken van radio uitzendingen komt kijken is het nu tijd voor een zomerstop. Diverse programma makers gaan op vakantie en genieten van de welverdiende zon. Dit betekend dat deprogrammering van de LOZ is aangepast en een aantal programma's komen te vervallen.

Vanaf september is de LOZ weer terug van vakantie en zullen wij u weer met veel plezier op de hoogte houden van het laatste nieuws en activiteiten welke plaatsvinden in onze geweldige Gemeente Zeewolde. Uiteraard komt u ons dan ook weer tegen tijdens diverse evenementen welke wij live op locatie zullen verslaan. Wij hopen u dan ook te mogen begroeten! 

namens al onze vrijwilligers wensen wij u een fijne vakantie !

Contact informatie

Lokale Omroep Zeewolde
Postadres: Twickel 21 3894 AJ  Zeewolde
studio: Marsweg 6 - Zeewolde
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 036 750 1400

Onze sponsoren