Volg ons op facebookVolg ons op twitterBlijf op de hoogte van ons nieuws via de RSS feedyoutube iconluisteren

Afdrukken

Vrijwilligers gezocht

Zeewolde winterworldOok dit jaar zal er weer een Edtie Zeewolde Winterworld gaan plaatsvinden. Een zeer goede zaak, aldus het bestuur van Winterworld. 

Net als voorgaande jaren is het bestuur van Winterworld ook dit jaar weer opzoek naar vrijwilligers die een bijdrage willen leveren. Hiervoor organiseert het bestuur op 3 december 2014 een informatie avond in de Oude Levant, aan het Kluunpad 2 in Zeewolde. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt u bijgepraat wat u kunt verwachten en hoe u een bijdrage kunt leveren. 

Wilt u, of kent u mensen die een actieve bijdrage willen leveren aan Winterworld, meld u dan aan voor de informatie avond op 3 december. Aanmelden kunt u doen via; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . .

 

voor meer informatie kijkt u op: http://www.zeewoldewinterworld.nl/

 

Afdrukken

Odd Hugo, all the way from Estland

Aanstaande woensdag, 19 november, treed de band "Odd Hugo All the way from Estland" op in de oude Bieb in Zeewolde.  Op uitnodiging van Lokale Omroep Zeewolde speelt men in een semi-akoestische setting voor het radioprogramma "Tell me about it". 

Odd Hugo bracht in 2013 haar eerste plaat “Odd… Hugo” uit, welke het erg goed deed in de Estlandse en Finse charts. 
Met dit album hebben ze getourd in de Balkan, Duitsland, Hongarije, Finland, Zweden en daar onder andere op verschillende festivals mogen spelen. En dan is het nu de beurt aan Nederland!

Met hun eigenzinnige maar vooral mooie muziek komen zij woensdag 19 november Zeewolde betoveren en u bent daarbij van harte uitgenodigd!

De deur van de Oude Bieb is open vanaf 20.00 uur en de kosten zijn € 2,50 per persoon.

Bekijk hier een impressie van Odd Hugo 

 

Afdrukken

LIVE Intocht sinterklaas

Loz live verslag bij sinterklaas intocht zeewoldeNet als ieder jaar zal Sinterklaas ook aankomen in Zeewolde. op Zaterdag 22 november vind deze gezellige happening plaats in de aanloophaven, waar dan van alles te beleven is. In de ochtend zullen er al Zwarte pieten aanwezig zijn in het centrum van Zeewolde, en uiteraard zal ook de Muziekpietenband weer aanwezig zijn om alles luister bij te zetten. 

De LOZ zal van 12.00 tot 14.00 uur middels een speciale Sinterklaas uitzending aandacht besteden aan de intocht met reporters ter plaatsen.

Afdrukken

8e plaats in Malta

Julia van bergenMet het eigen nummer "Around" gaf Julia van Bergen in Malta een geweldig optreden tijdens het Junior Eurovisie songfestival. Het was een goed optreden volgens Jan Smit, welke zei dat er nog meer energie in zat dan tijdens de repetities.

Julia zelf was zeer tevreden, maar kreeg helaas niet meer dan 70 punten en daarmee eindigde ze op een 8e plaats. 

De winnaar was Vincenzo Cantiello uit Italie met het nummer Tu Primo Grande Amore. 

Afdrukken

Rijdt u een jaar lang gratis in de Volkswagen UP?

Tijdens de druk bezochte receptie op vrijdagmiddag 14 november werd door de oud-burgemeester van Zeewolde, de heer Bruins Slot, zijn vrouw en de oprichters van Jedi, Judith & Dick van Essen een Volkswagen UP! onthuld.

Jedi verloot een jaar lang gratis rijden in de Volkswagen UP! Bij elke besteding in onze werkplaatsen van € 250,- of meer, ontvangt u een gratis lot waarmee u meedingt naar deze geweldige prijs. U kunt ook meedoen door loten te kopen voor slechts € 10,- per stuk bij Autobedrijf Jedi.

Vandaag is het zo ver……

Want vandaag houden we OPEN HUIS met nog meer geweldige acties en vermaak voor het hele gezin zoals onder andere:

 • GRATIS wintercheck voor alle auto’s
 • Proefrijden in de nieuwe Golf GTE
 • Diverse stands met sierraden/make-up/kaarten en kerstartikelen
 • Springkussen
 • GRATIS poffertjes
 • GRATISI familiefoto
 • GRATIS schminken
 • DJ met lekkere muziek
Afdrukken

Rode kruis helpt ruim 40000 kinderen

Zeewolde steunt 3FM Serious RequestAfgelopen jaar, heeft Lokale Omroep Zeewolde zich ingezet voor Serious Request met een Glazenhuis en de daarbij horende actie "Zeewolde steunt 3FM Serious Request". In Zeewolde haalde de LOZ toen € 5.000 euro op. 

Met de totale opbrengst van Serious Request 2013, te weten 12.302.747 euro, heeft het Rode Kruis onder andere het volgende kunnen bereiken:

 • 40.512 kinderen onder de 5 jaar zijn geholpen door het Rode Kruis in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR), Ethiopië, Ivoorkust, Malawi, Filipijnen, Soedan en Zambia. In totaal zijn er 152.212 mensen bereikt in 10 landen, waaronder ook Democratische Republiek Congo, Burundi en Haïti.
 • Er zijn in totaal 124.310 stukken zeep door het Rode Kruis uitgedeeld.
 • 21.241 mensen zijn getraind in watermanagement. Dat is essentieel om diarree bij kleine kinderen te voorkomen. Na de training weten mensen hoe ze drinkwater veilig kunnen opslaan en transporteren, bijvoorbeeld door schone emmers of jerrycans te gebruiken. Daarnaast zijn er 8.356 voorlichtingssessies geweest over goede hygiëne en zijn 49 schoolklassen hierin getraind.
 • Er zijn 3478 latrines (wc’s) voor families gebouwd, meestal naast het huis en 64 latrines bij scholen. Ook zijn er 296 mensen opgeleid om latrines te bouwen.
 • Er zijn bijna 100 waterpompen geïnstalleerd, vervangen of gerepareerd.
 • In 338 huishoudens en bij 52 scholen zijn faciliteiten gecreëerd om handen te wassen

Bovenstaande resultaten zijn gebaseerd op het werkelijk resultaat in de eerste helft van 2014 en de verwachte resultaten in de 2e helft van 2014. Het Rode Kruis verwacht na drie jaar, in 2016, ruim 128.000 kinderen onder de 5 jaar en in totaal meer dan een half miljoen mensen te bereiken met activiteiten en hulp in de strijd tegen diarree.

Lokale Omroep Zeewolde is blij dat we met onze actie "Zeewolde steunt 3FM Serious Request" een bijdrage hebben kunnen leveren aan prachtige dit resultaat. 

Onlangs is Paul Rabbering van 3FM naar Zambia afgereisd om te ervaren wat er met het geld van 3FM Serious Request 2013 is en wordt gedaan: Bekijk hier het verhaal van Pauls reis

Contact informatie

Lokale Omroep Zeewolde
Postadres: Twickel 21 3894 AJ  Zeewolde
studio: Marsweg 6 - Zeewolde
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 036 750 1400

Onze sponsoren