Volg ons op facebookVolg ons op twitterBlijf op de hoogte van ons nieuws via de RSS feedyoutube iconluisteren

Afdrukken

Sporthart Nederland

Vanaf 21 september start de Lokale Omroep Zeewolde (LOZ) een nieuw radioprogramma genaamd “Sporthart Nederland”. Dit programma zal iedere zondagmiddag van 12.00 uur tot 14.00 uur uitgezonden worden vanuit Sportcafé Balls, gevestigd in sportcomplex Het Baken.

Sporthart Nederland is een informatiefprogramma waarin gepraat wordt over sport, sportbeleving, sportdoelen, sportmentaliteit en alle andere gerelateerde zaken. Het programma  zal gaan over alle sporten cq sporters in Zeewolde. Iedere week staat een sportvereniging, sport of sportevenement centraal in de show. Tevens zal, gerelateerd aan de actuele activiteiten, met diverse gasten in gesprek worden gegaan.

Vrienden, familie en supporters zijn welkom de uitzendingen gratis bij te wonen, in Sportcafe Balls. Sporthart Nederland is een interactief programma; ook deze inbreng telt!

De eerste uitzending op 21 september aanstaande staat in het teken van sportbeleid en sportontwikkeling in Zeewolde en sport algemeen. De weken erna staan de verenigingen uit Zeewolde centraal.

De presentatie van Sporthart Nederland ligt in handen van Anna Annema (Ladies Fitclub), Gerard Vreeswijk (Health Centre Zeewolde) en Auke Hempenius (Inner Genius Golf). 

De Lokale Omroep Zeewolde is trots met deze aanvulling op haar live-programma's. 

Sporthart Nederland bewijst maar weer hoe veelzijdig het aanbod van LOZ is!

Luistert u ook mee? Tune dan in via www.lokaleomroepzeewolde.nl!

Afdrukken

Stroomstoring

stroomstoringOp dit moment is er een grote stroomstoring gaande in Zeewolde. Netwerkbeheerder Liander doet momenteel onderzoek en verwacht dat de storing omstreeks drie uur heden middag weer is opgelost.

Het gaat om bewoners van de postcodegebieden 3892, 3893 en 3896. Liander doet er dan ook alles aan om een storing zo snel mogelijk te verhelpen.

Ook de LOZ is getroffen door deze stroomstoring. De servers draaien op volle toeren, maar helaas is de Zeewolde glasvezel verbinding niet beschikbaar en kunnen wij ons signaal niet aanbieden. Wij hopen dan ook dat deze storing zo spoedig mogelijk is opgelost. 

Afdrukken

Kinderactiviteit over de egel

IVM organiseert kinderactiviteit Op zondagmiddag 21 september a.s. organiseert IVN Zeewolde een presentatie over de egel. Aanvang 13.30 uur in de Roode Schuur; Dasselaarweg 29. De activiteit is vooral gericht op kinderen en er wordt het nodige geknutseld en bekeken. Voor IVN leden is de presentatie gratis, kinderen betalen € 2,00. Contactpersoon: Tonny Molenaar; tel 06 53 29 14 32

We kennen ze allemaal wel, die kleine  stekelige zoogdiertjes. Je ziet ze niet vaak lopen maar toch komen egels best veel voor in de natuur. Rondom plantsoenen in Zeewolde of in je eigen tuin hoor je soms wat geritsel en een enkele keer kun je ze wel eens even zien.

Vraag je je ook wel eens af ‘wat eten egels nu eigenlijk? Wanneer kan je ze het beste waarnemen? Wanneer hebben ze jongen? Enz. “.  Om antwoord te krijgen op deze vragen organiseert IVN Zeewolde een presentatie. Daar kun je vragen stellen en de natuurgidsen zullen je wegwijs maken in het leven van de egel. Je krijgt ook advies over de manier om je eigen tuin ‘egelvriendelijk’ te maken. Verder is er voor de kinderen gelegenheid om van papier en boetseerklei zelf een egel maken en te genieten van een egelkoekje.

Dus als je meer wilt weten over egels moet je zeker zondag 21 september langs komen in de Roode Schuur.

Afdrukken

Open dagen Scoutinglandgoed

logo scoutingTerwijl de werkzaamheden op Scoutinglandgoed Zeewolde in het Horsterwold in volle gang zijn, organiseert Scouting Nederland in september en oktober 2014 vier dagen waarop inwoners uit Zeewolde en omgeving maar ook scouts uit heel het land, een kijkje kunnen komen nemen op het toekomstige landgoed.  

Achter de schermen
Op zaterdag 13 en zondag 14 september en op zaterdag 4 en zondag 5 oktober is het mogelijk om Scoutinglandgoed Zeewolde te ontdekken. Bezoekers krijgen een kijkje achter de schermen bij de werkzaamheden en worden door een gids rondgeleid over het terrein waarbij verteld wordt over hoe Scoutinglandgoed Zeewolde er precies uit komt te zien. Uiteraard is er voor de bezoekers alle gelegenheid om vragen te stellen. Op de zaterdagen zijn bezoekers welkom tussen 10.00 en 16.00 uur, op de zondagen tussen 13.00 en 16.00 uur. De toegang is gratis en parkeren kan kosteloos op het parkeerterrein van het Erkemederstrand op de kruising Erkemederweg/Nulderpad. Bezoekers kunnen vanaf daar de bordjes naar het terrein volgen en worden ontvangen met koffie en thee.

Afronding fase 1 en opening gepland voor juni 2015
De afronding van fase 1 staat gepland voor juni 2015, waarna de officiële opening zal volgen. Het terrein is dan geschikt voor het eerste evenement, Scout-In15 in september. De zomermaanden in 2015 kunnen worden gebruikt om kleinschalig proef te draaien met het kampeerterrein.

Op dit moment wordt gewerkt aan de paden, wegen en natuurvriendelijke oevers op het terrein. Door het slechte weer vinden werkzaamheden aan het fietspad iets later plaats dan gepland en eerder gecommuniceerd. Fietsers worden ter plekke omgeleid. Aansluitend op de aanleg van de wegen en de natuurvriendelijke oevers, worden in de komende maanden de overige waterpartijen gegraven, kampeervelden opgehoogd en gras ingezaaid. Samen met scouts uit de regio wordt de natuurwerkdag op 1 november a.s. aangegrepen om de eerste nieuwe bomen en struiken te planten. Scouting Nederland nodigt u met plezier uit om op 13 en 14 september of 4 en 5 oktober, de voortgang te komen bekijken!

Afdrukken

LOZ bij Van Z tot Z

LOZ Instructie luisteren met smartphone12 en 13 september is het weer zo ver. De best verzorgde wandeltocht van Nederland zal weer plaats gaan vinden. 110 kilometer wandelen door Flevoland gedurende 24 uur, we hebben het natuurlijk over de Van Z tot Z tocht!

In navolging van vorig jaar zal de Lokale Omroep Zeewolde wederom 24 uur lang aanwezig zijn om alle activiteiten live voor u te verslaan. Er zal live geschakeld gaan worden tussen het Kerkplein waar op zaterdag de cultuurmarkt zal plaatsvinden en de studio aan de Marsweg. LOZ zal praten met organisatie, rode kruis, wandelaars en toeschouwers. Dit alles begeleid met de beste hits van vandaag. U kunt als thuisblijver vanzelfsprekend actief deelnemen aan de uitzending door een nummer aan te vragen. Ga hiervoor naar onze Facebookpagina en laat daar uw bericht achter.

Ook voor de deelnemers aan de Van Z tot Z tocht is het mogelijk om tijdens het lopen af te stemmen op LOZ. Via de tune-in app of via de stream op uw smartphone kunt u alles wat zich afspeelt in het centrum van Zeewolde live volgen. Onze tune-in app is te vinden onder de naam Zeewolde. En LOZ zal speciaal voor de sportievelingen de heerlijkste muziek draaien om de lange wandeling net wat aangenamer te maken.

Het bestuur van de Lokale Omroep Zeewolde wenst de organisatie, vrijwilligers en wandelaars van de Van Z tot Z tocht, alsmede de organisatie van de Cultuurmarkt en haar vrijwilligers heel veel succes. Wij kijken uit naar een actief weekend boordevol goede muziek.

LOZ op lokatie brengt het evenement bij u thuis!

Luistert u ook mee? Download hier de instructie om te luisteren via uw smartphone of klik op de afbeelding. 

Afdrukken

Raadsinformatieavond

Op woensdag 17 september a.s. wordt over de Decentralisaties Sociaal Domein een Raadsinformatieavond georganiseerd in Kerkcentrum Open Haven, aanvang 20.00 u.

Op deze avond zijn inwoners en organisaties welkom, naast de leden van de gemeenteraad. De plannen over Decentralisaties Sociaal Domein zullen worden toegelicht, waarna alle aanwezigen vragen kunnen stellen en met elkaar over dit onderwerp in gesprek kunnen gaan.  De gemaakte opmerkingen zullen uiteraard door het gemeentebestuur bij de verdere besluitvorming worden betrokken.

Op 25 augustus jl. heeft het college van B&W ingestemd met een drietal plannen over Decentralisaties Sociaal Domein:

-  concept beleidsplan jeugd “Transitie Zorg voor de jeugd 2015-2016”

-  concept beleidsplan Wmo “Lokaal samenspel in het kader van de  

   Wmo 2015”, incl. verordening Wmo
-  concept regionaal beleidsplan Jeugdhulp Flevoland “op naar 2015”

Deze nota’s zijn voor inspraak vrijgegeven en liggen 4 weken ter inzage (van 27 augustus tot en met 24 september). In die termijn kunnen reacties schriftelijk worden ingediend  t.a.v. het college van B&W.

Als u tijdens de Raadsinformatieavond wilt inspreken, verzoeken wij u dat tevoren kenbaar te maken aan de griffie van de gemeenteraad ( -5229467, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

U kunt de bovengenoemde beleidsplannen inzien in de hal van het gemeentehuis of downloaden via de gemeentelijke website:

www.zeewolde.nl/notasdecentralisaties.

Contact informatie

Lokale Omroep Zeewolde
Postadres: Twickel 21 3894 AJ  Zeewolde
studio: Marsweg 6 - Zeewolde
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 036 750 1400

Onze sponsoren