Volg ons op facebookVolg ons op twitterBlijf op de hoogte van ons nieuws via de RSS feedyoutube iconluisteren

Afdrukken

Ontmoeting Maxima

Marjolein ontmoet MaximaHare Majesteit Koningin Máxima, tevens beschermvrouwe van Scouting Nederland, bezocht dinsdagmiddag 22 april de meisjesscouts van Scouting Lunteren. Twintig meisjesscouts lieten de Koningin een drietal specifieke Scoutingactiviteiten zien. Bij deze activiteiten stond het aangaan van uitdagingen en het lef om leiding te nemen centraal. De Koningin werd hierbij rondgeleid door een jonge Scoutingleidster. Aansluitend ging de Koningin in gesprek met vier Scoutingmeiden die hebben meegewerkt aan het boekje Girls in the lead, waaronder Marjolein Roelfs uit Zeewolde.

Afdrukken

Programma Koningsdag

oranje-kroon-1Ook dit jaar heeft de oranjevereniging van Zeewolde een mooi programma voor Koningsdag. Dit is de eerste officiele Koningsdag welke op Zaterdag 26 april wordt gevierd.

 • 07.00 - 17.00 uur Vrijmarkt - Evenemententerrein, winkelcentrum
 • 08.00 - 17.00 uur Koningsmarkt - Kerkplein en omgeving
 • 09.00 - 16.00 uur Rommelmarkt Scouting - Flevoplein
 • 10.00 - 16.00 uur Kinderkermis - Evenemententerrein
 • 10.00 - 16.00 uur Even buiten - Evenemententerrein
 • 10.00 - 10.15 uur Opening Burgemeester - Evenemententerrein
 • 10.15 - 13.00 uur Muziek en Showkorps Blue Seals
 • 13.00 - 14.30 uur Touwtrekken - Evenemententerrein
 • 14.15 - 14.40 uur Optreden UDX - Aansluitend prijsuitreiking - Tent
 • 15.00 - 17.15 uur Zeskamp - Evenemententerrein
 • 16.00 - 17.00 uur Kinderdisco
 • 16.00 - 16.30 uur Uitreiking verloting Jan Wandelaar - Flevoplein
 • 17.15 - 17.30 uur Optreden Amy's dansstudio en aansluitend prijsuitreiking
 • 21.00 - 01.00 uur Foute Drive in show & Optreden Starkoo
Afdrukken

Eenmalige meevallers

De gemeente Zeewolde heeft in 2013 een voordelig rekeningresultaat behaald van € 979.000,-.

Na de begrotingswijzigingen in de decemberraad was de verwachting dat het boekjaar 2013 afgesloten kon worden met een voordelig saldo van € 182.000,-. De meevaller van € 797.000,- is veroorzaakt door effecten die eind 2013 nog niet in deze omvang waren te voorzien.

Eenmalige meevallers

Het gaat om eenmalige voordelen. Belangrijkste meevaller ontstaat bij de bijstandsverlening, namelijk € 435.000,- als gevolg van de afrekening 2013 op rijksniveau door het Ministerie van  Sociale Zaken en Werkgelegenheid.  Verder zijn er bij de (bouw)leges voordelen ten opzichte van de verwachting.

Afdrukken

Verkeerscommissie keurt fietsen

Fietskeuring ZeewoldeAfgelopen donderdag vond de fietskeuring op OBS ’t Wold plaats. De verkeerscommissie aangevuld met ouders en 1 grootvader deden de keuring. De kinderen hebben allemaal van te voren een brief meegekregen waarin staat aan welke eisen een fiets moet voldoen voor het fietsexamen. Voor ’t Wold meteen ook de kans om een extra check te doen voor het later in het jaar geplande kamp van groep 7.

Opvallend vond (opa) Jan Paulus (zoon van een fietsenmaker) : “..er zijn veel kettingen goed gespannen. Er is aandacht aan besteed door de ouders/verzorgers…”.

Afdrukken

10e en 11e bij regionale wedstrijden

In het weekend van 4, 5 en 6 april vonden in regio Noord-Veluwe Flevoland weer de regionale Scoutingwedstrijden plaats. De scouts van Scouting Jan Wandelaar deden hier aan mee en hebben de tiende en elfde plaats behaald. Een prestatie om trots op te zijn.

Tijdens de regionale Scoutingwedstrijden gaan scouts uit de hele regio de strijd met elkaar aan. Dit gebeurt op het gebied van echte Scoutingactiviteiten. De scouts moeten tijdens het weekend een eigen keuken pionieren (bouwen met hout en touw, red.), koken op hun eigen tafelvuur en natuurlijk hun tent op de goede manier opzetten. Daarnaast hebben de scouts een themapresentatie gegeven die aansloot bij het thema van de regionale Scoutingwedstrijden: VOC.

Afdrukken

Weltklassik am Klavier

Weltklassik am Klavier in de verbeeldingWeltklassik am Klavier is een wijdvertakt internationaal netwerk van kleinschalige concerten waarin jonge, buitengewoon hooggeschoolde pianisten acte de présence geven. Internationaal bekende musici en winnaars van prijzen bij internationaal prominente concoursen.

Het concertprogramma van Weltklassik omvat inmiddels een 500 recitals per jaar, verspreid over ruim 45 sfeervolle, kleine concertlocaties verspreid over Duitsland, Zwitserland en sinds kort ook Nederland. Het zijn stuk voor stuk met zorg uitgekozen concertlocaties waarin het imposante, klassieke pianorepertoire van barok tot en met laatromantiek het beste tot zijn recht komt: Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Chopin, Brahms, Debussy, Ravel, Rachmaninov.

Dit jaar is ook De Verbeelding opgenomen als concertzaal voor Weltklassiek am Klavier. Een ontwikkeling waar het stichtingsbestuur bijzonder trots op is.

Contact informatie

Lokale Omroep Zeewolde
Twickel 21
3894 AJ  Zeewolde
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 036 750 1400

Onze sponsoren