Volg ons op facebookVolg ons op twitterBlijf op de hoogte van ons nieuws via de RSS feedyoutube iconluisteren

Afdrukken

VVD wil Zeewoldenaren betrekken

AAN DE SLAG! Standpunten VVD Zeewolde bij de begroting 2015

De VVD wil dat de economie van ons dorp gestimuleerd wordt en dat de gemeente meer de lokale initiatieven ondersteunt. Bewoners en ondernemers worden te weinig betrokken bij belangrijke keuzes voor de komende periode. De VVD wil dat bewoners mee kunnen praten over verschillende bezuinigingsscenario's. Ook moeten Zeewoldenaren actief betrokken worden bij de plannen voor het centrum. Daarom zal de VVD een aantal voorstellen inbrengen tijdens de behandeling van de begroting voor 2015 in de gemeenteraad op 30 oktober.

Een van de belangrijkste uitdagingen van de komende periode is om onze mooie gemeente financieel gezond te maken. Er moet fors bezuinigd worden en belangrijke keuzes moeten worden gemaakt.

De VVD kiest voor de volgende speerpunten:

  • Bewoners en ondernemers moeten niet de rekening krijgen van bezuinigingen, geen extra belastingen! Wij willen dat er kritisch wordt gekeken naar kostenposten binnen de gemeentelijke begroting, zoals de bijzonder hoge kosten van het riool en de lijkbezorging.
  • Een aantrekkelijk en levendig centrum is van groot belang, zorgt voor gezelligheid en reuring en is de economische motor van Zeewolde. Investeer in het centrum, in combinatie met de bedrijventerreinen.
  • Er liggen veel kansen op gebied van toerisme en recreatie. Toeristenbelasting mag niet gebruikt worden om de begroting te dichten.
  • Weg met de onbenullige, overbodige of niet handhaafbare regeltjes. Er zijn al genoeg geboden of verboden. De VVD wil dat in de komende periode de regeldruk voor particulieren en ondernemers fors wordt verminderd.

 

Afdrukken

Groei aantal fulltime banen

De werkgelegenheid in Zeewolde is vrijwel gelijk gebleven aan 2013. Cijfers van het werkgelegenheidsonderzoek van de Provincie laten een geringe afname zien van -0,1% in Zeewolde terwijl in geheel Flevoland een afname is van -1,0%. In Zeewolde is sprake van een stijging van 10 fulltime banen en een daling van 20 part time banen.

Wethouder Economische Zaken Gerben Dijksterhuis is erg blij met de groei van 10 fulltime banen in Zeewolde: “een groei is altijd positief. Ik hoop dat gezien het aantal nieuwe vestigingen van bedrijven dit jaar, de cijfers voor volgend jaar ook gunstig zullen zijn”. De groei is o.a. te zien in de sectoren Logistiek & Transport en Recreatie.

Dat er ook banen zijn verdwenen in Zeewolde is onder andere te wijten aan het vertrek van een groot bedrijf naar elders in de Provincie.

Het totaal aantal banen in de gemeente Zeewolde bedraagt nu 10.974.

Afdrukken

Julia van Bergen te gast

Julia van bergenOp 15 November 2014 zal Julia van Bergen, Nederland vertegenwoordigen in de finale van het Eurovisie juniorsongfestival. Voordat Julia afreist naar Malta, waar de finale plaats zal vinden komt Julia langs in de studio van Lokale Omroep Zeewolde.

In het Zondagochtend programma WWW@Zondagmorgen zal Julia as. zondag haar opwachting maken. Tussen 10.30 en 11.00 uur is ze te gast, en heb jij de kans om een vraag te stellen aan Julia. Heb jij een vraag aan Julia van Bergen laat het ons dan even weten via onze email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wie weet stellen wij jou vraag aan Julia en krijg jij het antwoord wat je altijd al had willen weten!

 

Afdrukken

Woonmanifestatie

Om geïnteresseerden over de vele mogelijkheden van wonen in De Polderwijk te informeren, wordt op zaterdag 1 november 2014 een woonmanifestatie nieuwbouwprojecten georganiseerd in de hal van de basisschool Panta Rhei, Gedempte Gracht 17 te Zeewolde.

Tussen 11.00 en 15.00 uur kunt u terecht voor alle informatie over vele nieuwbouwprojecten in de Polderwijk en de beschikbare vrije kavels. Vertegenwoordigers van de gemeente, projectontwikkelaars en makelaars zijn deze dag aanwezig in een van de vele marktkraampjes om hun nieuwbouwplannen te presenteren. Een zeer gevarieerd aanbod van woningen en beschikbare kavels worden in het Parkkwartier en het Bergkwartier van de Polderwijk gerealiseerd.

Nieuwe ontwikkelingen

Wie nu door de Polderwijk rijdt, ziet dat er weer vele bouwwerkzaamheden plaatsvinden. Tijdens de woonmanifestatie is er o.a. nieuws over de start verkoop kavels voor woonarken, nieuwe vrije kavels aan de Platina en zullen projectontwikkelaars over hun nieuwe projecten informatie geven.

Er is op zaterdag 1 november van alles te zien tijdens de woonmanifestatie. Kom kijken en laat u informeren over wat Zeewolde te bieden heeft!

Afdrukken

Uitstel besluit Airport Lelystad

vliegveld lelystad small

Het besluit over de uitbreiding van Airport Lelystad loopt waarschijnlijk nog vijf maanden vertraging op. Dit schrijft staatssecretaris van Infrastructuur Wilma Mansveld (PvdA) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. De reden voor het uitstel is dat staatssecretaris Mansveld een aanvullend advies wil over de effecten van de uitbreiding op de natuur.

Hierbij gaat het onder meer over het verstorende effect dat de vliegtuigen zouden kunnen hebben op vogels welke zitten in de nabijgelegen Oostvaardersplassen.

De doelstelling van het kabinet is dat Lelystad Airport op termijn vakantievluchten gaat overnemen van Schiphol. Dit betekend dat hiervoor onder meer de landingsbaan van het vliegveld in de Flevopolder moet worden verlengd.

Afdrukken

Waterschap dag en nacht actief

Waterschap Zuiderzeeland is 24 uur per dag, zeven dagen per week actief om wonen, werken en recreeren in Flevoland mogelijk te maken. Medewerkers van het waterschap zijn de komende maanden het boegbeeld om daar meer bekendheid aan te geven. Zij laten verschillende kanten van het werk van het waterschap zien.

Waterschap Zuiderzeeland beschermt Flevoland tegen het water uit de omliggende meren. Ook zuivert het afvalwater van bewoners en bedrijven en zorgt het voor voldoende water in sloten en vaarten. Het zijn vanzelfsprekende taken, die echter wel dag en nacht doorgaan. Om mensen hiervan bewust te maken kiest het waterschap de komende maanden voor een aanpak, waarbij eigen medewerkers laten zien wat hun werk inhoudt. De actie is tevens een aanloop naar de waterschapsverkiezingen van 18 maart 2015, als heel Nederland gelijktijdig stemt voor de waterschappen en provincies (en via die laatste indirect voor de Eerste Kamer).

Contact informatie

Lokale Omroep Zeewolde
Postadres: Twickel 21 3894 AJ  Zeewolde
studio: Marsweg 6 - Zeewolde
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 036 750 1400

Onze sponsoren