Lokale Omroep Zeewolde Uw nieuwsbron uit Zeewolde Lokale Omroep Zeewolde Uw nieuwsbron uit Zeewolde Lokale Omroep Zeewolde Uw nieuwsbron uit Zeewolde Lokale Omroep Zeewolde Uw nieuwsbron uit Zeewolde

Lokale Omroep Zeewolde Uw nieuwsbron uit Zeewoldeluisteren
Lokale Omroep Zeewolde Uw nieuwsbron uit ZeewoldeLokale Omroep Zeewolde Uw nieuwsbron uit Zeewolde

Wolderwijd/DYZLE ondanks verlies op weg naar mooie eindrangschikking

Wolderwijd/DYZLE ondanks verlies op weg naar mooie eindrangschikking

Afgelopen zaterdag moest Wolderwijd/DYZLE aantreden tegen de het studententeam van Hebbes in Utrecht. Een tegenstander die het Wolderwijd in de heen wedstrijd moeilijk maakten, waarbij de Zeewoldenaren met één doelpunt verschil de overwinning naar zich toetrokken. Maar ook een lastig in te schatten tegenstander, gelet op de wisselende en soms ook...

Het laatste nieuws

Gemeente Zeewolde reageert op overlastvragen Leefbaar Zeewolde

Het college van burgemeester en wethouders van Zeewolde heeft gereageerd op de schriftelijke vragen van Leefbaar Zeewolde met betrekking tot overlast van brommers, fietsers, Fatbikes en geluidsoverlast door werkzaamheden op het terrein van Jachthaven Wolderwijd.

Overlast door brommers, fietsers en Fatbikes
Uit gesprekken met inwoners blijkt dat er veel overlast wordt ervaren door brommers, fietsers en Fatbikes in en rond het centrum van Zeewolde. Het college erkent de problemen en geeft aan op de hoogte te zijn van de klachten. Overlast wordt met name ervaren door hardrijdende voertuigen die verkeersregels negeren. Het college bevestigt dat de activiteiten gerelateerd aan "bezorging aan huis" een bijdrage leveren aan de overlast, maar ook andere fietsers en bromfietsers dragen hieraan bij.

Op de vraag of het college het eens is met de inwoners dat zij overlast ervaren, antwoordt het college bevestigend. Ook geeft het college aan dat er niet specifiek gehandhaafd wordt op geluidshinderartikelen van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) vanwege weinig bekende klachten en observatiebeperkingen. Het college belooft echter voortdurende monitoring en eventuele opvolging bij klachten.

politieke partij leefbaar Zeewolde

Geluidsoverlast werkzaamheden Jachthaven Wolderwijd

Bewoners van appartementen aan de Zeewolderdijk ondervinden geluidsoverlast door werkzaamheden aan een boot op het terrein van Jachthaven Wolderwijd. Ondanks contact met de jachthaven en de booteigenaar, blijft de overlast voortduren.

Het college verduidelijkt dat de klachten niet onder artikel 4:6a van de APV vallen, maar wel getoetst kunnen worden aan de normstelling voor geluid op basis van de Wet milieubeheer. In het verleden zijn er klachten behandeld, maar er is geen overschrijding van de toelaatbare geluidsproductie vastgesteld, waardoor handhaving niet mogelijk is.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie