Dorpsbreed plan voor zonnepanelen in Zeewolde

Dorpsbreed plan voor zonnepanelen in Zeewolde

D66 Zeewolde werkt aan een plan om zonnepanelen beschikbaar te stellen aan inwoners van Zeewolde. Dit in lijn met Almere, waar D66 en de VVD een plan hebben ontwikkeld om zonnepanelen te plaatsen op de daken van huizen van inwoners.Basis daartoe is een energiefonds, waar gemeente en provincie in participeren. Vanuit dit fonds koopt een energiecooperatie  zonnepanelen aan en plaatst deze. Het fonds verdient zich terug, omdat 75% van de energieopbrengsten terugvloeit. De overige 25% is voor de eigenaar of huurder van de woning. Na 13 jaar zijn de panelen volledig voor de eigenaar of huurder van de woning.

Met de opbrengst betaalt de coöperatie de kosten  voor het beheer en met de winst wordt het fonds aangevuld om nieuwe zonnepanelen te kunnen plaatsen.

D66 wil als politieke partij, zowel landelijk als ook plaatselijk, initiatieven ontwikkelen en ondersteunen op het gebied van duurzaamheid. In het verkiezingsprogramma voor de raadsverkiezingen van 2014 was daar al een paragraaf aan geweid en dit plan lijkt een goede stap om dit te bereiken.

Over enkele maanden presenteert het college zijn energienota. D66 wil gelijktijdig een initiatiefvoorstel presenteren in lijn met het plan van Almere. 


advertentie

 

Lokale Omroep Zeewolde Twitter

Lokaleomroepzeewolde RT @stephanie_jeugd: Persoon met snorbrommer reed over de Gooiseweg te Zeewolde. Niet zijn enige probleem. Blies 660 ug/l. Rijbewijs inge…
About 3 hours ago
Lokaleomroepzeewolde 28e uitwisseling vvZeewolde Berwick Rangers Juniors https://t.co/EZxCs6uacm
About 17 hours ago