Onderzoek naar huisvesting arbeidsmigranten in Zeewolde

Onderzoek naar huisvesting arbeidsmigranten in Zeewolde

Op dit moment is er een onderzoek gaande naar de huisvestingbehoefte van arbeidsmigranten in Zeewolde. Dat blijkt uit de beantwoording van het college van Burgemeester en wethouders, in antwoord op artikel 36 vragen van Zeewolde Liberaal.

Dit onderzoek heeft inzicht gegeven dat er momenteel behoefte is aan meer dan 300 extra plaatsen om arbeidsmigranten te huisvesten.

Op dit moment zijn er in het Polenhotel zo’n 600 arbeidsmigranten gevestigd. Daarnaast verblijven er circa 130 arbeidsmigranten op Buitenplaats Horsterwold, wat niet is toegestaan volgens het bestemmingsplan. Momenteel worden alle bekende gevallen gehandhaafd.

In een eindrapportage van Vitale verblijfsrecreatie is vastgesteld dat de gemeente Zeewolde mogelijkheden ziet voor een, zij het gedeeltelijke, aanpassing van het recreatiepark Horsterworld naar bijzondere vestigingen en/of woonvormen.  Dit zou moeten bijdragen aan een toekomstbestendige situatie. 


advertentie

 

Lokale Omroep Zeewolde Twitter

Lokaleomroepzeewolde Blijf op de hoogte met de LOZ Update van maart 2017 - https://t.co/arHBSVMWAr
About 13 hours ago
Lokaleomroepzeewolde RT @TVZ_Zeewolde: @LokaleomroepZee Zondag 5 maart is het Open Atb kampioenschap van Zeewolde. Aanvang 10 uur. zeewolde ozk2017 atb spo…
zondag 26 februari 2017 11:28