Onderzoek naar huisvesting arbeidsmigranten in Zeewolde

Onderzoek naar huisvesting arbeidsmigranten in Zeewolde

Op dit moment is er een onderzoek gaande naar de huisvestingbehoefte van arbeidsmigranten in Zeewolde. Dat blijkt uit de beantwoording van het college van Burgemeester en wethouders, in antwoord op artikel 36 vragen van Zeewolde Liberaal.

Dit onderzoek heeft inzicht gegeven dat er momenteel behoefte is aan meer dan 300 extra plaatsen om arbeidsmigranten te huisvesten.

Op dit moment zijn er in het Polenhotel zo’n 600 arbeidsmigranten gevestigd. Daarnaast verblijven er circa 130 arbeidsmigranten op Buitenplaats Horsterwold, wat niet is toegestaan volgens het bestemmingsplan. Momenteel worden alle bekende gevallen gehandhaafd.

In een eindrapportage van Vitale verblijfsrecreatie is vastgesteld dat de gemeente Zeewolde mogelijkheden ziet voor een, zij het gedeeltelijke, aanpassing van het recreatiepark Horsterworld naar bijzondere vestigingen en/of woonvormen.  Dit zou moeten bijdragen aan een toekomstbestendige situatie. 


advertentie

 

Lokale Omroep Zeewolde Twitter

Lokaleomroepzeewolde RT @stephanie_jeugd: Persoon met snorbrommer reed over de Gooiseweg te Zeewolde. Niet zijn enige probleem. Blies 660 ug/l. Rijbewijs inge…
About 3 hours ago
Lokaleomroepzeewolde 28e uitwisseling vvZeewolde Berwick Rangers Juniors https://t.co/EZxCs6uacm
About 17 hours ago