Gemeentelijke belasting zichtbaar via "MijnOverheid"

Gemeentelijke belasting zichtbaar via "MijnOverheid"

Met ingang van het belastingjaar 2017 kunnen inwoners van Zeewolde de aanslag gemeentelijke belastingen ook via MijnOverheid.nl ontvangen. Inwoners die zich al hebben geregistreerd voor de Berichtenbox ontvangen dan de belastingaanslag via de post, maar ook in de Berichtenbox van MijnOverheid. Hiermee vergroot de gemeente de digitale dienstverlening aan haar inwoners.

Wethouder Rein Zijlstra is blij met deze nieuwe stap in de dienstverlening. “Een mooie eerste stap voor de gemeente Zeewolde! We zullen de komende jaren meer dienstverlening digitaal via MijnOverheid gaan aanbieden, waarbij we de landelijke ontwikkelingen goed in de gaten houden. Maar uiteraard is het altijd mogelijk om via de post op de hoogte te worden gehouden. Daar zullen we voorlopig zeker niet mee stoppen.”

Iedereen die de Berichtenbox al heeft geactiveerd op MijnOverheid en daarbij gemeente Zeewolde heeft “aangevinkt” krijgt dit jaar automatisch de aanslag gemeentelijke belastingen digitaal aangeboden. Men ontvangt een e-mail zodra de aanslag in de Berichtenbox staat. Hiervoor moet wel een e-mailadres geregistreerd zijn bij MijnOverheid.

Nieuwe aanmeldingen voor de digitale aanslag zijn nog mogelijk tot 25 februari 2017. Aanmelding verloopt via www.mijn.overheid.nl, en hiervoor is DigiD nodig.

Voordelen digitale aanslag

Het digitaal ontvangen van de belastingaanslag heeft een aantal voordelen

  • Het is overzichtelijk en veilig;
  • Alleen u kunt bij uw gegevens doordat u moet inloggen met uw DigiD;
  • U kunt uw aanslagen en WOZ-beschikkingen altijd en overal inzien.

advertentie

 

Lokale Omroep Zeewolde Twitter

Lokaleomroepzeewolde RT @stephanie_jeugd: Persoon met snorbrommer reed over de Gooiseweg te Zeewolde. Niet zijn enige probleem. Blies 660 ug/l. Rijbewijs inge…
About 3 hours ago
Lokaleomroepzeewolde 28e uitwisseling vvZeewolde Berwick Rangers Juniors https://t.co/EZxCs6uacm
About 17 hours ago