Vacaturebank Welzijn Zeewolde

Vacaturebank Welzijn Zeewolde
De 20 nieuwste vacatures van vrijwilligerscentrale Welzijn Zeewolde
 1. Vacaturenummer: 40623 - Beschrijving: Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Ben jij ’s nachts op je scherpst? Dan is Sensoor, de Landelijke Luisterlijn in Flevoland naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een professionele training aan. Daarin ontwikkel je je luister- en gespreksvaardigheden verder. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers.
 2. Vacaturenummer: 40622 - Beschrijving: In Flevoland heeft Sensoor per oktober 2017 de deuren geopend van haar 26ste locatie. Wij zoeken vrijwilligers die het leuk en uitdagend vinden om samen met hen deze nieuwe locatie in Lelystad, met vernieuwende samenwerkingen en verrassende werkgebieden, in te richten. Heb je groot hart voor je medemens en kun je goed luisteren? Word je enthousiast van nieuwe initiatieven, waar nog geen vaste kaders zijn en veel mogelijk is? Dan zoeken we jou!
 3. Vacaturenummer: 40621 - Beschrijving: Het Rode Kruis zoekt in Flevoland versterking voor het Noodhulpteam. Het Noodhulpteam treedt op bij grootschalige ongevallen en rampen en werkt samen met ambulancepersoneel en andere medische professionals. Met je team zorg je voor het inrichten van een opvanglocatie voor lichtgewonde slachtoffers en je voert eerste hulphandelingen uit. We zoeken mensen, die - hulpvaardig zijn, stressbestendig en flexibel - een geldig EHBO certificaat hebben of bereid zijn die z.s.m. te halen - bereid zijn het opleidingstraject te volgen tot noodhulpteamlid (en de bijscholingen etc) - bereid zijn zich in te zetten bij grotere evenementen om goed geoefend te blijven - zelfstandig en in teamverband kunnen werken - minimaal MBO werk- en denkniveau hebben - bij voorkeur van de werkgever gelegenheid krijgen om de werkplek te verlaten bij een oproep - mobiel bereikbaar zijn, bereid een pager te dragen en hierdoor inzetbaar binnen 15 minuten  - de grondbeginselen van het Rode Kruis onderschrijven (zie onder)
 4. Vacaturenummer: 40620 - Beschrijving: Mensen die door hun ziekte of beperking niet volledig zelf in staat zijn beslissingen te nemen, hebben een ander nodig die hen daarbij ondersteunt. Mentoren van Stichting Mentorschap doen dit. Zij worden door de rechter aangewezen om voor iemand met bijvoorbeeld een verstandelijke beperking, dementie of een psychiatrische stoornis, het mentorschap uit te voeren. In Amersfoort is Stichting Mentorschap op zoek naar vrijwilligers die deze bijzondere taak op zich willen nemen.
 5. Vacaturenummer: 40618 - Beschrijving: Kluunpark BV is een nieuwe organisatie die zich richt op het beheer en de exploitatie van de atletiekbaan die binnenkort gerealiseerd wordt. Na de realisatie zal de accommodatie verhuurd worden aan o.a. de Atletiekvereniging, de IJsclub, scholen en mogelijke andere medegebruikers. Dit is inclusief de materiaalopslag, de kleedruimten en het paviljoen.
 6. Vacaturenummer: 40617 - Beschrijving: Steeds vaker is er vraag naar vrijwilligers die AF EN TOE eens willen helpen, bijvoorbeeld bij een of meerdere evenementen in het dorp. Wij komen graag in contact met inwoners die we VRIJBLIJVEND mogen benaderen voor dit type vrijwilligerswerk.  Eens per 3-4 maanden ontvangt u van ons een actueel overzicht met welke AF EN TOE-klussen er zijn. Als u belangstelling heeft kunt u hier direct op reageren. Reageert u niet, dan hopen we op uw inzet een volgende keer.
 7. Vacaturenummer: 40609 - Beschrijving: Stichting AAP zet zich in voor een betere toekomst voor exotische zoogdieren zoals apen en wasberen. Bij AAP verbeteren we op een duurzame manier het welzijn van deze uitheemse, niet gedomesticeerde dieren. Dit lukt ons door praktische opvang te combineren met wetgeving en beleid. Dweilen met de kraan dicht, noemen we dat. Wij hebben zo\'n 100 mensen in (loon)dienst en meer dan 200 vrijwilligers, gevestigd midden in het groen bij Almere. Nergens kun je zo direct het resultaat van je werk zien: elk dier dat we onder onze hoede nemen, knapt op. AAP onderscheidt zich door een enorme gedrevenheid en een professionele, open bedrijfscultuur. Onze kernwaarden toegankelijk, toegewijd en inventief vormen hierbij een belangrijke leidraad. Voor de afdeling Personeelszaken; Vrijwilligersbeleid, zijn we op zoek naar een enthousiaste: Vrijwilliger Administratieve Ondersteuning PZ (12 tot 16 uur per week) De afdeling Personeelszaken zorgt voor de ontwikkeling, beheer en uitvoering van het Personeelsbeleid. De afdeling Personeelszaken bestaat uit een Team manager Personeelszaken (die de afdeling aanstuurt), vier betaalde medewerkers en een aantal vrijwilligers. Jouw rol Je ondersteunt de Coördinator Vrijwilligers bij administratieve werkzaamheden. Jouw voornaamste taak is de (digitale) administratieve verwerking van de in- en uitstroom van vrijwilligers en stagiaires. Je beantwoordt vragen m.b.t. vrijwilligerswerk en stageplaatsen en voorziet kandidaten van de juiste informatie. Jouw bagage Je hebt affiniteit met de doelstellingen van Stichting AAP * Je hebt minimaal een MBO niveau in een administratieve richting * Je hebt ervaring als administratief medewerker, ervaring op een afdeling Personeelszaken is een pre * je werkt nauwkeurig, bent integer en bezit goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden zowel in Nederlands als Engels * Je kunt goed werken met het MS office pakket (Outlook, Word, Excel) * Je hebt een proactieve en klantgerichte houding. Wat bieden we je? Een unieke werkplek waar je veel werkervaring opdoet * prettige en informele werksfeer * samenwerking met allerlei collega’s * reiskostenvergoeding * gratis, biologisch verantwoorde lunch * mogelijkheid om deel te nemen aan AAP activiteiten. Meer weten of direct reageren? Stuur je motivatie inclusief CV voor 1 november a.s. per mail onder vermelding van nummer 2018-VW08-PZ naar vrijwilligerswerk@aap.nl t.a.v. Esther Ent, Coördinator Vrijwilligers.
 8. Vacaturenummer: 40606 - Beschrijving: Het Rode Kruis wil de gevolgen van noodsituaties verminderen,  zelfredzaamheid van kwetsbare mensen versterken en  respect en hulpbereidheid in de samenleving vergroten  - op basis van medemenselijkheid, ver weg en dichtbij.  Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. In Flevoland zijn we op zoek naar een vrijwilliger in de functie van  Coördinator voorlichtingsactiviteiten Als coördinator in de polder mag je in deze functie pionieren, want dit onderdeel van het Rode Kruiswerk staat in Flevoland nog in de steigers. Graag maken we er een start mee door te onderzoeken wat goed is om in Flevoland te organiseren. Daarvoor hebben we iemand nodig, die:   bruikbare informatie verzamelt en bespreekt bij het Rode Kruis Flevoland  de organisatie van één of een paar activiteiten coördineert  overleg organiseert met de afdelingen van het Rode Kruis in Flevoland (de 6 gemeenten hebben elk een Rode Kruisafdeling), zodat iedereen erbij betrokken kan zijn, mensen elkaar versterken en ideeën opdoen  ben je de spil van informatie tussen Verenigingskantoor en lokale afdelingen inzake actuele ontwikkelingen die voor deze activiteiten van belang zijn
 9. Vacaturenummer: 40605 - Beschrijving: Voor een gevoelige jongeman van 33 jaar, die brede belangstelling heeft, zijn wij op zoek naar een (vrouwelijk) maatje. Hij zoekt iemand waar hij zijn (Christelijk) geloof mee kan delen, die vlot en pienter is en die haar eigen mening durft te geven. Daarnaast zou hij het leuk vinden om samen te wandelen, te sporten, tv te kijken of te willen praten over van alles en nog wat.  Herken jij jezelf in dit beeld? En heb jij nog een paar uurtjes van je tijd over die je graag zinvol wilt inzetten? Laat het ons dan weten!
 10. Vacaturenummer: 40604 - Beschrijving: Voor Parochiële Caritas Instelling (PCI) zijn wij opzoek naar een penningmeester. De Parochiële Caritas Instelling geeft fysieke en financiële ondersteuning, aan hen die zelf niet beschikken over voldoende middelen, binnen hun gemeenschap.
 11. Vacaturenummer: 40603 - Beschrijving: Voor Parochiële Caritas Instelling (PCI) zijn wij opzoek naar een bestuurslid/voorzitter. De Parochiële Caritas Instelling geeft fysieke en financiële ondersteuning, aan hen die zelf niet beschikken over voldoende middelen, binnen hun gemeenschap.
 12. Vacaturenummer: 40602 - Beschrijving: Op 24 november is er in the Lux een tof op treden van de \'Enge Buren -Vreemde vogels\'. Om dit optreden in goede banen te laten verlopen is Zeewolde Live op zoek naar een paar extra handen die kunnen meehelpen bij het opbouwen van het podium, het klaarzetten van de theaterzaal, iemand die de kaartcontrole op zich wilt nemen en/of voor de garderobe.
 13. Vacaturenummer: 40597 - Beschrijving: De Open Haven neemt een belangrijke positie in als het gaat om het huisvesten van diverse verenigingen. De diverse verenigingen maken dan ook dankbaar gebruik van de vele ruimten in Open Haven gedurende de week. Daarnaast functioneert Open Haven natuurlijk als kerkgebouw in het weekend.
 14. Vacaturenummer: 40596 - Beschrijving: Voor Huis voor Taal zijn wij op zoek naar taalgroep begeleiders.
 15. Vacaturenummer: 40595 - Beschrijving: Huis voor Taal is bezig met het opzetten van nieuwe taalgroep. Het is de bedoeling dat deze groep onder andere aan de slag gaat met de computer.  De bedoeling is dat wanneer je groep aan het werk is, je aanwezig bent en je ondersteuning biedt aan wie dit nodig heeft. Daarnaast bent jij de back up als er een storing is of er andere problemen zijn met de pc.
 16. Vacaturenummer: 40594 - Beschrijving: Voor dagverzorging de Oase zijn wij opzoek naar enthousiaste vrijwilligers welke op donderdag de vaste medewerkers ondersteunen bij allerhande werkzaamheden.
 17. Vacaturenummer: 40593 - Beschrijving: Bij AAP geven we op professionele wijze gestalte aan een ideaal: het verbeteren van het welzijn van misbruikte of afgedankte uitheemse zoogdieren uit heel Europa. Dat doen wij door dieren, afkomstig van illegale handel, circussen, proefdierlaboratoria of particulieren op te vangen op onze locaties in Almere en Villena (Spanje).  Ook werkt AAP aan het voorkomen van welzijnsproblemen door de publieke opinie te beïnvloeden en door actief invloed uit te oefenen op wet- en regelgeving via beleidsmakers en –beslissers op dit terrein in Europa. Wij werken daarbij actief en op strategisch niveau samen met professionele partijen in binnen- en buitenland. AAP is daarbij een internationaal gezaghebbend expert.  In Almere hebben we zo\'n 95 mensen in (loon)dienst en meer dan 250 vrijwilligers. AAP is gevestigd op een ruime en moderne locatie, midden in het groen bij Almere.  Voor de afdeling Facilitaire Dienst zijn we op zoek naar een: Vrijwilliger Groenonderhoud vanaf 8 uur per week
 18. Vacaturenummer: 40592 - Beschrijving: Voor de Hansa zeilers van Watersportvereniging Zeewolde zijn wij dringend op zoek naar vrijwilligers die minimaal 3 of 4 keer per jaar willen helpen bij het op- en aftuigen van de zeilboten. Er wordt gewerkt met een rooster. Wilt u af en toe helpen? Neemt u dan contact op met de medewerkers van het team VVB van Stichting Welzijn Zeewolde.
 19. Vacaturenummer: 40591 - Beschrijving: Voor de Bridgeclub in de Sfinx zoeken wij een enthousiaste vrijwilliger welke tijdens de bridgemiddag het inschenken van koffie en thee wil verzorgen.
 20. Vacaturenummer: 40590 - Beschrijving: Voor een vrolijke dame van 36 jaar zijn wij op zoek naar een maatje. Mevrouw heeft een licht verstandelijk beperking en kent een aantal lichamelijke klachten, waardoor ze mobiel beperkt is. Mevrouw heeft vroeger bij een dagbesteding in de keuken gewerkt. Ze vond het erg leuk om te koken en taarten te bakken, maar dit is er inmiddels bij in geschoten. Haar partner werkt voltijd, waardoor eenzaamheid dreigt. Graag zou ze een (vrouwelijk) maatje willen om weer te (leren) koken. Ook knutselen vindt ze leuk, maar kan daarbij kan ze wel wat creativiteit gebruiken.
Advertentie