112 Zeewolde

Ontoelaatbaar verkeersgedrag

In de informatie die tweewekelijks wordt verstrekt door politiechef Miklos Coumou kwamen deze keer een aantal gedragingen in het verkeer voor die niet door de beugel kunnen.

Op vrijdag 24 mei om 10 uur ’s avonds zag de politie tijdens de surveillance een jongeman zonder helm op op een scooter rijden. Hij stopte op de Ruisvoorn en werd daar door de politie aangesproken. Hij bleek niet over een geldig rijbewijs te beschikken. In overleg met de ouders is een HALT-verwijzing opgemaakt.

Zaterdag 25 mei rond half negen ’s avonds stond de politie voor het bureau met een groepje jeugd te praten toen de aandacht werd getrokken door een motorrijder die luidruchtig en met hoge snelheid een paar keer langs kwam rijden. Op de Horsterweg, ter hoogte van het Horsterplein maakte hij een zogenaamde wheely. Met een onopvallend politievoertuig werd een zoektocht begonnen. De politie kreeg hem weer in het vizier op de Horsterweg ter hoogte van de sportvelden. Daar haalde hij met verhoogde snelheid over de dubbele doorgetrokken witte streep nog een paar voertuigen in. Nadat hij een stopteken had gekregen kon deze 23-jarige inwoner van Almere geen acceptabele verklaring geven voor zijn rijgedrag. Na een goed gesprek kon hij met een aantal bekeuringen zijn weg weer vervolgen.

Verder schijnen heel veel mensen, en dan ook inwoners van Zeewolde, nog steeds de betekenis niet te snappen van die voetgangersborden in het centrum. Het kan natuurlijk ook zijn dat ze het wel snappen maar er gewoon lak aan hebben. Soms zie je zelfs ouders hun kinderen een slecht voorbeeld geven. Politie en  Boa’s proberen meestal met een waarschuwing of een goed gesprek deze mensen tot de orde te roepen, maar kunnen niet constant aanwezig zijn. Toch komt een moment dat – op verzoek van de gemeenteraad – bekeuringen uitgedeeld gaan worden. Dan is dat zo per keer € 100 kassa voor het Rijk, want daar gaat dat geld via het CJIB naar toe; de gemeente vangt daar helaas niets van.

Advertentie