112 Zeewolde

Oplichting en wat al niet meer

Vrijdag 15 maart om kwart over 1 ’s middags liep een 20-jarige inwoonster uit Zeewolde tegen de lamp toen zij diverse blikjes drinken in een kinderwagen had gestopt en de winkel aan de Kerkstraat verliet zonder hiervoor te betalen.

Ze werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze deed afstand van de goederen en omdat het een eerste vergrijp betrof werd besloten het hierbij te laten.

Zondag 17 maart om drie uur ’s nachts stuitte de politie op een opstootje op het Flevoplein. Daar bleek een jongen te worden vastgehouden en werd een andere jongen, die op de grond lag door omstanders verzorgd. Er bleek om de hoek een conflict te zijn geweest tussen jongeren, waarbij klappen waren gevallen. Het 23-jarige slachtoffer is door het ambulancepersoneel onderzocht. Hij hoefde niet vervoerd te worden. De politie heeft deze zaak van openlijke geweldpleging in onderzoek en roept getuigen op om zich te melden.

logo van de politie op de motorkap

Het is natuurlijk heel spannend om een niet van echt wapen te onderscheiden balletjespistool in je bezit te hebben, maar je moet wel zo slim zijn om daar niet een foto van op snapchat te plaatsen. Dat deed een 15-jarige bewoner van Zeewolde wel en prompt kreeg hij bezoek van de politie. Het pistool werd in huis aangetroffen. In het bijzijn van zijn ouders is hij gewezen op het onhandige van zijn actie en werd het balletjespistool in beslag genomen. Overigens is het bezit van dat speeltuig op zich wel toegestaan, maar de grote gelijkenis met een echt vuurwapen is minder geslaagd. Als dat niet het geval was geweest was er echt geen actie ondernomen.

Maandag 25 maart om half acht ’s avonds hadden medewerkers van Liander aan de Boomkleverlaan een meting gedaan, waarbij het vermoeden bestond dat er een hennepkwekerij aanwezig zou zijn. De politie kwam ter plaatse en trof in een slaapkamer in een zogenaamde henneptent een 50-tal van dat soort planten aan. Na overleg met de Officier van Justitie is de kwekerij geruimd. De bewoner zal nog over dit feit worden gehoord.

Voorts ontvangt de politie de laatste tijd veel meldingen van zogenaamde digitale oplichting. In veel gevallen gaat het om (soms geslaagde) pogingen mensen geld af te troggelen via whatsapp. Maar daarnaast worden bedrijven ook wel benaderd met mededelingen dat ze in een bepaald register staan en geld moeten betalen. Blijf scherp en ga er vooral niet op in.

Advertentie