Zeewolde

Jeugd van Zeewolde in beweging

Wij moeten bewegen. Dat is goed voor ons, maar tevens in contact kunnen blijven met elkaar en iets te doen hebben. Dit geldt ook voor de jeugd in Zeewolde; we kunnen dat door sport en spel  op veel manieren doen. Zeker in deze periode, waarin COVID-19 alles regeert, kan daar niet genoeg aandacht aan worden geschonken.

In Zeewolde zet een werkgroep zich hiervoor in. Deze werkgroep is een samenwerkingsverband van Straathoekwerk Zeewolde, Sport en Cultuur Zeewolde, de Cultuurmakelaar en de afdeling Welzijn van de gemeente.

Verschillende activiteiten zijn al gestart.

Jeugd van Zeewolde in beweging

Spring Challenge

Voor de basisscholieren is een spring challenge gelanceerd. De spring uitdaging gaat bijvoorbeeld uit van hordespringen via hinkelen naar springtouwen en trucs met rope-skipping. Voor het maken van deze opdrachten is samengewerkt met verschillende vakdocenten en trainers in het dorp.

Graffiti spuiten

Graffiti spuiten kan op 4 en 11 februari bij de Basement. Daar zijn op die dagen ook streetgames. Voor beide activiteiten moet je je wel aanmelden want er is een beperking van het aantal deelnemers. Dit ka via de website van Sport en Cultuur Zeewolde

Zeewolde zoekt talent

Het is een keer uitgesteld, maar als je tussen de 12 en de 18 jaar bent en een bijzonder talent hebt, kun je dit laten zien bij de talentenjacht. Maak een video en laat zien waar je goed in bent. Misschien word je wel ontdekt. Inschrijven kan tot 8 februari.

De voorrondes staan nu geprogrammeerd voor 13 en 20 februari en worden uitgezonden door de L.O.Z. De grote finale is op 27 februari in De Kluit.

Op 29 januari is het Groot Online Fifa Toernooi georganiseerd door Straathoekwerk Zeewolde, terwijl op deze dag ook ’s middags een sportinstuif is georganiseerd voor de bovenbouw van de basisscholen. Maandagmiddag is er een buitenspeeluurtje voor de onderbouwleerlingen en hier zal het niet bij blijven. 

Wil je over dit alles voor nu en voor de toekomst meer weten, houd dan de site  www.sportencultuurzeewolde.nl maar goed in de gaten.

Grenzeloos bewegen

Naast dit alles kennen we in Zeewolde ook nog Grenzeloos Bewegen. Deze organisatie richt zich op iedereen die moeilijk of geen toegang heeft tot sport en bewegen. Daarbij staat niet de sport, maar de deelnemer centraal. Wie hier meer over wil weten kan met hen contact opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-26738562

Foto: Archief zomer 2020 Ruud van Velzen

Advertentie