Loading...

Archieffoto kleedjesmarkt 2018
Koningsdag wordt Woningsdag

Ook de viering van de verjaardag van koning Willem-Alexander krijgt door de coronacrisis een heel ander karakter. Geen Koningsspelen, vrijmarkten en massaal bezochte concerten in de open lucht, geen Koningsdag maar Woningsdag. De Oranjebond heeft een brainstorm gehouden onder de leden en daar is een alternatief programma uitgekomen.

Ook in Zeewolde komt er een alternatief gekoppeld met de landelijke elementen programma. Deze zal rond het weekend bekend worden gemaakt. Organisaties als de Oranjevereniging, Winkelhaven Zeewolde, The Lux en ook de Lokale Omroep Zeewolde werken hierin samen om er een bijzondere Woningsdag van te maken.

Maandag 27 april begint om 9.45 uur met het luiden van de klokken door het hele land. Om 12.00 uur luidt landelijk de bel voor de digitale kleedjesmarkt, een vrijmarkt op internet. Kinderen zijn van harte uitgenodigd om een digitale brief aan de koning te sturen, waarin ze naast een felicitatie ook vertellen wat de coronacrisis met hen doet. De brieven worden gebundeld en 's middags aan de koning aangeboden.

Om 16.00 uur heft iedereen het glas op de koning, die 53 jaar wordt. Hij zou zijn verjaardag eigenlijk in Maastricht vieren, maar blijft nu noodgedwongen thuis.

In Zeewolde zal het programma nog tot in de late uurtjes doorlopen.

Bron: NOS.NL