Zodra de coronamaatregelen het weer toelaten is hij aanwezig in bijvoorbeeld bibliotheken, buurthuizen en op markten en geeft hij voorlichting aan onder andere VVE’s. Op verzoek loopt hij ook graag een rondje met je door het huis om te kijken wat je kunt doen om het huis brandveiliger te maken.
Doe het zelf, met advies van de Wijkbrandweer Brandveiligheid ontstaat niet vanzelf. Voor brandveiligheid in huis ben je vooral zelf - als bewoner -verantwoordelijk. Gelukkig is met kleine maatregelen gemakkelijk resultaat te behalen. Het ophangen van een rookmelder is daar één van. Het ophangen van een koolmonoxidemelder en het in gebruik nemen van een vluchtsleutel zijn andere voorbeelden. En zo zijn er meer, waarschijnlijk meer dan je denkt. Wil je weten hoe je brand in je eigen woning kunt voorkomen? Of hoe je het - als er onverhoopt toch brand uitbreekt - het snelst kunt ontdekken en het huis veilig kunt ontvluchten? Vraag het Wijkbrandweer Richard.
Hoe bereik je de Wijkbrandweerman als je vragen hebt?
Zolang hij zijn gezicht nog niet in de wijken kan laten zien, is Richard vooral bereikbaar via het e-mailadres
Wijkbrandweer in andere gemeenten
Zeewolde is de eerste gemeente waar inwoners een beroep kunnen doen op een Wijkbrandweer. Zowel Richard als Brandweer Flevoland zijn echter ambitieus en hopen volgend jaar terug te kunnen kijken op een succesvolle pilot en ook inwoners van andere gemeenten in Flevoland te kunnen voorzien van hun eigen Wijkbrandweer.