Zeewolde

Zeewoldevoorelkaar vanaf nu ook beschikbaar in het Engels

Het platform van Zeewoldevoorelkaar is vanaf september naast Nederlands nu ook beschikbaar in het Engels!

Dat betekent dat veel meer mensen makkelijker iets goeds kunnen doen voor een ander of de wereld. Of zelf iets kunnen vragen, zoals een taalmaatje. Met het beschikbaar stellen van het platform in meerdere talen, zorgt Zeewolde ervoor dat vrijwilligerswerk en hulp van vrijwilligers voor een grotere groep toegankelijk is.

Vluchtelingenondersteuning

Dat toegankelijker maken van het platform is nu relevanter dan ooit. De situatie in Oekraïne en de heropening van het AZC zal er in de toekomst voor zorgen dat er een grote groep vluchtelingen ook Zeewolde zal bereiken. Om ondersteuning en een plek te kunnen bieden aan deze groep waar zij om hulp kunnen vragen, was het vertalen van het platform nu een logische stap.

Zeewoldevoorelkaar vanaf nu beschikbaar in het Engels

Daarnaast is sinds 1 januari 2022 de nieuwe inburgeringswet van kracht waarin nieuwkomers expliciet gestimuleerd worden om vrijwilligerswerk te gaan doen. Ook zij kunnen nu nog beter terecht op Zeewoldevoorelkaar.nl. Op dit moment staan er meerdere hulpvragen in de categorie vluchtelingenondersteuning op het platform open. Naar verwachting zal deze vraag de komende tijd alleen maar toenemen.

Potentie in aantal vrijwilligers

Nu de grenzen steeds meer open zijn zullen er naar verwachting ook weer meer expats en internationale studenten de weg naar Nederland weten te vinden. Het doen van vrijwilligerswerk onder deze doelgroep is een zichtbare trend. Vaak helpt vrijwilligerswerk hen op weg naar een nieuwe plek en ontmoeten ze hierdoor nieuwe mensen. Daarnaast zet het team van Zeewoldevoorelkaar zich dagelijks in om zoveel mogelijk matches te maken en impact te realiseren. Daarom willen zij logischerwijs alle potentie binnen de vrijwillige inzet benutten, dus ook deze mensen bedienen.

Voor iedereen beschikbaar

Het platform is voor iedereen beschikbaar. Organisaties, particulieren die willen helpen, of hulp nodig hebben. Van jong tot oud. Daarbij nu dus ook anderstaligen. Wij geloven dat iedereen een talent heeft waar iemand anders om verlegen zit. Daarom is het belangrijk dat iedereen aan de slag kan als vrijwilliger. Ook een nieuwkomer of iemand vanuit het buitenland. Maar niet alleen wil Zeewoldevoorelkaar vrijwilligers met een andere moedertaal niet links laten liggen, ook voor de groep die het platform juist nodig heeft om hulp te vragen is de vertaling een uitkomst. Renate Vos – van Ittersum: ‘Het is belangrijk dat wij er voor iedereen kunnen zijn. We willen niet dat op een plek waar op dit moment de hulp het hardste nodig is, deze niet geboden kan worden door een taalbarrière. Die hopen we nu te verkleinen.‘

Werking platform

Op het platform worden dagelijks mensen aan passend vrijwilligerswerk en hulpvragen van anderen gematcht. Deze hulpvragen en oproepen op het platform worden vanaf nu automatisch vertaald met een druk op de knop. Dit wordt gedaan door een combinatie van automatische vertalingen die er voor zorgen dat het platform altijd up to date blijft. Een anderstalige kan het platform volledig in de gewenste taal gebruiken. Nederlandstalige zien bij een oproep die vertaald is automatisch vanuit welke taal dit gedaan is. Zo zorgt het platform ervoor dat vooraf bekend is dat er sprake is van een andere taal. Natuurlijk blijft de verdere werking van het platform hetzelfde en zorgt het voor veilige én snelle matching zodat hulp geboden kan worden waar nodig. Renate: ‘Naast deze technische upgrade heeft het platform ook meteen een volledige upgrade gekregen. Wij zijn dan ook erg blij met het resultaat en hopen op deze manier nog veel meer mensen aan elkaar te mogen matchen.’Advertentie