Loading...

Werkzaamheden Ketelbrug en A6
A6 komende twee weekenden afgesloten

Rijkswaterstaat werkt van vrijdag 30 april 20.00 uur tot maandag 2 mei 05.00 uur en van vrijdag 7 mei 20.00 uur tot maandag 10 mei 05.00 uur aan de A6 tussen afrit (12) Swifterbant en oprit (11) Lelystad-Noord richting Almere. Tijdens de weekenden wordt een duurzamer asfaltlaag aangebracht. De extra reistijd kan oplopen tot 30 minuten. Na de weekendafsluitingen is het groot onderhoud op de A6 in de richting van Almere zo goed als klaar.

Duurzaam karakter:
Rijkswaterstaat realiseert de nieuwe snelweg met aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. Zo is het asfalt duurzamer dan gebruikelijk. Normaliter bestaat Duurzaam Zeer Open Asfalt Beton voor 50 procent uit oud asfalt, maar op de A6 bestaat de deklaag voor 60 procent uit hergebruikt asfalt. Het materiaal is bovendien geproduceerd met groen gas, een fossielvrij alternatief voor aardgas. Ook bestaan de tussen- en onderlagen van het asfalt uit 98 procent circulair materiaal.

Het project maakt de duurzame belofte met deze werkzaamheden tot op de details waar. Zo is de belijning op de weg van biobased materiaal met natuurlijke harsen. Dit heeft 30 procent minder milieu-impact dan gebruikelijk. Voor de kantlijnen gebruikt Rijkswaterstaat bovendien een techniek waarmee minder materiaal aangebracht hoeft te worden. Zodoende is de milieu-impact hiervan 75% minder dan normaal.

Omleidingen:
De weekendafsluitingen duren van vrijdag 30 april 20.00 uur tot maandag 2 mei 05.00 uur en van vrijdag 7 mei 20.00 uur tot maandag 10 mei 05.00 uur. De extra reistijd kan oplopen tot 30 minuten. Tijdens de weekendafsluitingen rijdt het verkeer vanaf knooppunt Emmeloord over de N50 en de N307. Via oprit (11) Lelystad-Noord wordt het verkeer weer teruggeleid naar de A6 in de richting van Almere. Ter plaatse geven gele borden de omleidingen aan. Afrit (12) Swifterbant blijft bereikbaar voor verkeer.

Onderhoudswerkzaamheden:
De onderhoudswerkzaamheden aan de A6 zijn nodig voor een betere doorstroming. Daarnaast wordt de weg veiliger en stiller. In het weekend van 30 april tot 3 mei voorziet Rijkswaterstaat de weg tussen Verzorgingsplaats Rivierduin tot en met oprit (11) Lelystad-Noord van een laag asfalt. Dan wordt ook het 4-0-systeem, met verschoven en versmalde rijstroken, weggehaald en zijn beide rijbanen weer beschikbaar. In het weekend van 7 mei tot 10 mei asfalteert Rijkswaterstaat het gedeelte tussen afrit (12) Swifterbant en Verzorgingsplaats Rivierduin.

Weersgevoelige werkzaamheden:
Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Meer informatie:Kijk voor meer informatie over het groot onderhoud aan de A6 tussen Lelystad-Noord en de Ketelbrug op: A6: groot onderhoud Lelystad-Noord – Ketelbrug | Rijkswaterstaat. Klik HIER voor actuele informatie over werkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).