Toch is het niet zo dat er geen onderstations zijn bijgekomen. Flevoland loopt voorop, in vergelijk met de rest van Nederland. Dit ook door de komst van de windparken; daar worden kleine onderstations bijgebouwd.
Maar dit is alleen voor de capaciteit van de huidige opwek van windenergie. Voor meer windmolens zal er geen teruglevercapaciteit zijn. Ook in Lelystad is er een onderstation in ontwikkeling.
Restwarmte
EEF onderzoekt ook de restwarmte die gebruikt kan worden door andere bedrijven; daar is nog veel winst te behalen. Helaas zijn er op het Trekkersveld geen bedrijven die op dit moment gekoppeld kunnen worden om restwarmte te leveren aan andere bedrijven. In de toekomst kun je met bouwplannen daar wel rekening mee houden.
Rondom de kennis van warmte in huizen is EEF niet in beeld, zij zijn voor professionele partijen.
Wel meldt Charlie Kock dat er hoogstwaarschijnlijk een warmte expertisecentrum toe kan worden gevoegd aan het Energie Expertisecentrum. Hier kunnen gemeentes dan gebruik van maken. Goede expertise is belangrijk om de warmtetransitie richting de projectuitvoer naar huizen van het gas af, in goede banen te leiden. Dit op het gebied van proces, maar ook technische kennis en participatie van inwoners.