Loading...

Giro 777 wateroverlast Limburg
Giro 777 opengesteld voor slachtoffers Limburg

Het Nationaal Rampenfonds heeft Giro 777 opengesteld voor mensen die geld willen geven voor de slachtoffers van de wateroverlast in Limburg.

Duizenden inwoners van Zuid-Limburg hebben grote schade opgelopen door de overstromingen. Auto's en meubilair zijn beschadigd, woningen zijn (deels) onbewoonbaar geworden.
De laatste keer dat Giro 777 werd geopend, was na de vuurwerkramp in Enschede in 2000. "Toen hebben we ook geld ingezameld voor gedupeerden en individuele uitkeringen toegekend, want toen was er veel minder verzekerbaar", zegt Clémence Ross, voorzitter van het Nationaal Rampenfonds.
Het geld gaat naar burgerinitiatieven in het getroffen gebied, die helpen om de samenleving weer op poten te krijgen als de modder is opgeruimd.

"Veel burgers zijn daar mee bezig, maar gaan niet in hun eentje fondsen werven. Terwijl die initiatieven per saldo niet veel kosten. Het is belangrijk dat het geld snel wordt uitgekeerd", aldus Ross. Een beoordelingscommissie met mensen die ter plekke bekend zijn, gaat de aanvragen behandelen.

Omdat Nederland geen ontwikkelingsland is, wordt Giro555 niet geopend, schrijft het samenwerkingsverband van hulporganisaties op de site.

Doneren kan (ook via iDEAL) op de pagina van het NRF.


Bron: NOS
Foto:  focus22l