Loading...

Verder na beroerte
Informatieavond St Jansdal; ‘Verder na een beroerte’

Een beroerte kan iemand zomaar overkomen. We kunnen ons er niet op voorbereiden. Om patiënten en hun naasten hierover extra te informeren organiseert CVA Ketenzorg Noordwest-Veluwe & Flevoland op woensdagavond 27 oktober 2021 de informatieavond ‘Verder na een beroerte’ in het ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. De avond is bestemd voor mensen die in het afgelopen jaar een beroerte hebben gehad. Ook hun naasten zijn welkom. Kijk op www.stjansdal.nl/cva voor meer informatie en het programma.Beroerte ofwel CVA:

In de medische wereld wordt een beroerte een Cerebro Vasculair Accident (CVA) genoemd. Vrij vertaald is dit een ‘ongeluk in de bloedvaten van de hersenen’. Zo’n herseninfarct kan ontstaan doordat een bloedvat verstopt raakt door een bloedpropje of door een dichtgeslibd bloedvaatje. Het is ook mogelijk dat er een scheurtje in het bloedvat zit. Wanneer een bloedvat is gescheurd, spreken we van een hersenbloeding. In beide gevallen is er sprake van een CVA (beroerte), waarbij delen van de hersenen onherstelbaar beschadigd kunnen worden.

Informatieavond:
Tijdens de informatieavond op 27 oktober 2021 geven diverse zorgverleners informatie en gaan zij in op vragen.

Er wordt gesproken over onder andere de niet-zichtbare gevolgen van een beroerte, voeding, verslikken, beweging, begeleiding in de thuissituatie en ondersteuning van de mantelzorger. Ook is er een zorgmarkt met kraampjes over allerlei onderwerpen, waarmee iemand te maken kan krijgen na een beroerte.

Hoe meldt u zich aan?
De bijeenkomst is gratis en vindt plaats in ziekenhuis St Jansdal. De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 21.00 uur. De inloop is vanaf 18.45 uur. Graag vooraf per mail aanmelden bij de ketencoördinator, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mocht vanwege corona de avond fysiek niet door kunnen gaan, dan vindt het programma digitaal plaats. Als u zich heeft aangemeld, wordt u hierover op de hoogte gehouden.