Regionieuws

Sprookjesbundel voor jongeren

Op dinsdagavond 20 april presenteren vijf auteurs in een live-evenement van FlevoMeer Bibliotheek hun nieuwste sprookjesbundel voor jongeren: ‘Er was eens – Het hart van een schurk’. Cathinca van Sprundel, Miranda Peters, Marijke F. Jansen, Sandra J. Paul en Suzanne Peters kozen voor de verhalen in deze bundel eens niet voor het perspectief van de helden, maar juist voor dat van de slechteriken. Het zijn dus vijf verhalen die bekend in de oren klinken, maar die verteld worden vanuit de personen die er niet zo goed vanaf komen. De boekpresentatie duurt van 20.00 uur tot 21.00 uur en iedereen kan gratis deelnemen aan het live-evenement door zich aan te melden via www.flevomeerbibliotheek.nl.

Sprookjesbundel voor jongeren online gepresenteerd bij flevomeer bibliotheek

De populariteit van sprookjeshertellingen

Sprookjeshertellingen zijn populair. Denk aan series als ‘Once Upon a Time’, ‘Grimm’ en ‘Beauty and the Beast’, maar er verschijnen ook talloze boeken over sprookjes met een twist. Daarbij kiezen schrijvers en filmmakers steeds vaker voor het perspectief van de slechterik in plaats van de held (zoals bij de film ‘Malificent’). Geschiedenis wordt immers geschreven door de winnaars. Maar juist achter zo’n slechterik schuilt meestal een interessant verhaal. Zo dachten de schrijvers van ‘Er was eens – Het hart van een schurk’ hier ook over. Zij kropen in de huid van het minst begrepen personage uit het verhaal en schijnen een licht op de gebeurtenissen vanuit een heel ander perspectief.

Programma

De boekpresentatie staat uiteraard helemaal in het teken van sprookjes. Zo vertellen de schrijvers meer over de herkomst en achtergrond hiervan, is er een sprookjesworkshop en kunnen deelnemers meedoen aan de sprookjesquiz. Cathinca van Sprundel speelt harp en zal dan ook de sprookjesachtige muziek verzorgen. Uiteraard vertellen de auteurs ook meer over hun eigen verhaal in de bundel en voor welke invalshoek zij hebben gekozen. Via de chat is het voor kijkers mogelijk om vragen te stellen.

Over ‘Er was eens – Het hart van een schurk’

Er was eens… een grote groep helden. Maar hoe zit het met de slechteriken? Laat je meevoeren naar werelden waar de doden herrijzen, Doornroosje duisterder is dan je denkt, internettrollen de mensen het leven zuur maken, het peperkoekhuisje een andere betekenis krijgt en de zeeheks ook een hart heeft. Sandra J. Paul (Hell City: laatste halte), Suzanne Peters (Van slag), Miranda Peters (De Ademdief), Marijke F. Jansen (Kort en gelukkig) en Cathinca van Sprundel (De vrouwe van Myrdin) geven elk hun eigen twist aan een verhaal dat je dacht te kennen maar nu kunt herontdekken. Vijf sprookjes, vijf schurken, vijf keer het verhaal achter de persoon die er niet zo goed vanaf komt.

Advertentie