Windpark Zeewolde organiseert busrondrit door windpark

Windpark Zeewolde organiseert busrondrit door windpark

Windpark Zeewolde organiseert op zondag 24 oktober een busrondrit langs de nieuwe windturbines van het windpark. Inwoners van Zeewolde dorp en Almere Oosterwold en bewoners langs de A6 die op de nieuwe turbines kijken, kunnen zich hiervoor aanmelden via de website www.windparkzeewolde.nl.

Geïnteresseerden uit Zeewolde dorp, Almere Oosterwold en bewoners langs de A6 die op de nieuwe turbines kijken, zijn welkom op 24 oktober bij de gratis busrondrit van Windpark Zeewolde, als de Corona-maatregelen het toelaten.

De startlocatie is De Ruit aan de Vogelweg 49 in Zeewolde. Koffie en thee staan er klaar. De rondrit gaat langs de bouwplaatsen en er wordt informatie over het bouwproces en de windturbines verstrekt. Er zijn drie startmomenten: om 9.30 uur, 12.30 uur en om 15.00 uur. De rit duurt maximaal 2 uur. Let op: mondkapje, vaccinatiebewijs, recente negatieve PCR-test (24 uur) of bewijs van genezing van Covid-19 is verplicht.

Grootste windpark op land Windpark Zeewolde is een uniek gebiedsinitiatief van meer dan 200 boeren, bewoners en moleneigenaren in het buitengebied van Zeewolde. Samen vormen zij de grootste boeren/burgerwind- coöperatie van Europa: Windpark Zeewolde. Met 320 MW is het ook nog het grootste windproject op land in Nederland. Windpark Zeewolde bouwt 83 grote moderne windturbines. Deze vervangen de ongeveer 220 verspreid staande turbines en wekken samen bijna drie keer meer energie op dan de huidige turbines. De tiphoogte (uiterste puntje van de bladen) varieert van 140 tot 220 meter hoog. Het vermogen per turbine is gemiddeld 3,9 MW en het totale vermogen van het park is 320 MW.

Foto: Bart Bos

Advertentie