Video

Jaaroverzicht 2019

Met Lokale Omroep Zeewolde kijken wij terug op 2019, een jaar vol evenementen, activiteiten en bijzondere gebeurtenissen. In de laatste twee afleveringen van "Van de Beek draait Door" kunt u ook luisteren naar de terugblik.

Jaaroverzicht 2019

Met Lokale Omroep Zeewolde kijken wij terug op 2019, een jaar vol evenementen, activiteiten en bijzondere gebeurtenissen. In de laatste twee afleveringen van "Van de Beek draait Door" kunt u ook luisteren naar de terugblik.

Havenkwartier

In augustus werd het prestigieuze project De sluizen van het Havenkwartier geopend. Al het hele jaar door kon het publiek de bouw goed volgen. Onder andere door de webcam, maar ook in mei tijdens een open dag en in juni tijdens de dag van de bouw werden de deuren van het bouwterrein geopend en werden rondleidingen gegeven. Met het schutten van het schip de Eben Haëzer en het doorknippen van het lint door wethouder Wim van der Es en Piet Boer van Waterschap Zuiderzeeland werd de sluis officieel geopend. Op dit moment wordt de grond bouwrijp gemaakt zodat ook rondom de sluis huizen kunnen worden gebouwd.

LOZ maakte diverse reportages over het Havenkwartier (oa):
https://www.lokaleomroepzeewolde.nl/zeewolde-nieuws/nieuws-uit-zeewolde/sluizencomplex-havenkwartier-zeewolde

Windpark

Eind 2018 werd er een definitief "Go!" gegeven voor de bouw van het windpark. Daarom is er in 2019 hard gewerkt aan de ontwikkeling van het Windpark. Dit leidde tot het regelen van de financiering, met het unieke participatieproject van de Nieuwe Molenaars waaraan burgers mee kunnen doen. Er wordt een eigen hoogspanningsnetwerk gebouwd. Inmiddels zijn de eerste windmolens die weg moesten afgebroken en zijn op 17 oktober de eerste stappen gezet voor de bouw van een nieuwe windmolen.  Op 28 november werd in een aflevering van “Zeewolde Kiest” op LOZ aandacht besteed aan het Windpark.

Ondernemersverkiezingen

Al jaar en dag vinden de ondernemersverkiezingen plaats, georganiseerd door de Bedrijfskring Zeewolde. Nieuw dit jaar is de samenwerking met de Vereniging Centrumondernemers Zeewolde (VCZ), beter bekend als Winkelhaven Zeewolde. Op 16 januari aanstaande wordt daardoor naast de 'Ondernemer van het jaar 2020' ook de 'Centrumondernemer 2020' gekozen. Bij deze titel is de consument ook mede aan zet.

Consumenten konden in september winkels nomineren waaruit een Top tien is gekomen. Na een jurybezoek is daar weer een Top drie uit gekomen. In november werden op de avond van de ondernemer zowel de drie finalisten van de ondernemer van het jaar (Wittenburg, Picomel en Ik ben boer) als de drie finalisten vanuit het centrum (De winkeltjes, Blue Line en Modeplus by Birgit) voorgesteld Het publiek kon voor beide categorieën een stem geven. Voor de centrumondernemers was de consument daarna weer aan zet. De consument kon tot en met 21 december stemmen op een van de drie finalisten.  In combinatie met het juryrapport en de stemmen van de avond van de ondernemer zal daar een winnaar uit komen. En die wordt op 16 januari tijdens de nieuwjaarsborrel van de Bedrijfskring en VCZ bekend gemaakt.

Ondergronds afval

Na velen discussies, zienswijzen en locaties die gewijzigd moesten worden is de dag waarvan we wisten dat die zou komen toch gekomen. De zwarte container is verruild naar 1 met oranje deksel voor het plastic. En je restafval kun je met een pasje naar de ondergrondss container binnen 250 meter van je huis brengen.

Het Baken

Waar nog weinig over bekend is en waar al wel meer dan een jaar overheen is gegaan is ‘het Baken’. Dat het sportcomplex verbouwd en gerenoveerd zal gaan worden staat vast. Maar hoe dit uiteindelijk uitgevoerd gaat worden moet begin volgend jaar allemaal duidelijk worden. Inmiddels is er met diverse baden in de omgeving gesproken zodat mensen kunnen blijven zwemmen wanneer het zwembad gesloten moet worden. Tot de zomer van 2020 kan er nog gesport worden in de sporthal.

Toekomst visie

Een belangrijke politieke activiteit dit jaar was de Toekomstvisie. Middels een kompas is vanaf juni op diverse manieren informatie opgehaald bij de inwoners om een visie te vormen hoe de toekomst van Zeewolde er rond 2040 uit moet zien. Dit gebeurde onder meer door menkar-ritten in het centrum; interviews met mensen bij de voetbal en het zwembad; gesprekken op de markt met mensen; op scholen, bij ouderencomplexen en tijdens de dag van de vrijwilliger. Bij deze gesprekken waren niet alleen ambtenaren aanwezig vanuit de projectgroep maar ook raadsleden. Ook werden vooral jongeren betrokken bij deze visie met een vlogwedstrijd. De winnaar van deze vlogwedstrijd mocht 4 december aan de voorzitter van de Raad, burgemeester Gorter, de toekomstvisie aanbieden. Een visie samengesteld uit al deze bijeenkomsten. Volgend jaar moet er met deze visie gewerkt worden aan onder andere de omgevingsvisie.
https://www.lokaleomroepzeewolde.nl/zeewolde-nieuws/video/toekomstvisie-wordt-overhandigt-aan-burgemeester

Vliegermonument

Zeewolde heeft er een schitterend monument bij dat ons herinnert aan onze vrijheid. Initiatiefnemer Cees Steijger heeft in aanloop naar het schrijven van zijn boek veel onderzoek gedaan naar in de 2e wereldoorlog omgekomen piloten op het grondgebied van Zeewolde. Daar hoort ook een Vliegersmonument bij. Met hulp van diverse bedrijven en crowdfunding kon deze op 5 mei onthuld worden waarbij ook familie van de gevallen Amerikaanse soldaten aanwezig was. Het Vliegersmonument pronkt nu vlakbij de Verbeelding waar regelmatig mensen een bezoek aan brengen. Zo ook op kerstavond, toen er kaarsjes werden gebrand ter nagedachtenis van gevallen militairen.

Een schitterende reportage van deze dag is te zien op https://www.lokaleomroepzeewolde.nl/zeewolde-nieuws/video/op-dat-wij-niet-vergeten-vliegersmonument-in-zeewolde-onthuld

Onderscheidingen

Zoals elk jaar voor Koningsdag, en vroeger Koninginnedag, worden er lintjes uitgedeeld aan mensen die veel hebben betekend voor de gemeenschap van, in dit geval, Zeewolde.

4 heren werden dit jaar onderscheiden:
De heer J. Geijteman (61 jaar) werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De heren van Mispelaar, van de Kieft en Kuijpers werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Allemaal vanwege hun eigen mooie en unieke bijdragen voor Zeewolde.

Mega reanimatiecursus

Waar we eind vorig jaar in de ban waren van het schitterende project om heel Zeewolde te voorzien van een AED binnen een straal van 600 meter werden er in januari dit jaar allemaal burgerhulpverleners opgeleid. De EHBO vereniging heeft deze cursus beschikbaar gesteld en begon met het trainen van meer dan 400 deelnemers. Tijdens 18 reanimatie cursussen werden de nieuwe burgerhulpverleners opgeleid. Door zich aan te melden bij HartslagNu worden zij nu opgeroepen bij reanimatie meldingen. AED’s worden dan gehaald en burgerhulpverleners worden naar het slachtoffer gestuurd. Dat het werkt blijkt al wel uit de diverse meldingen afgelopen jaar. Triest dat het gebeurt, maar als het dan nodig is kan er snel gereageerd worden. Wat toch zeker mensenlevens heeft kunnen redden.

https://www.lokaleomroepzeewolde.nl/zeewolde-nieuws/nieuws-uit-zeewolde/marathon-van-reanimatie-cursussen-gestart

Evenementen

Beleef Puur
Rond Pinksteren opent Puur Zeewolde altijd het evenementseizoen. Dit doen zij altijd in het centrum van Zeewolde. Voor het eerst waren de weersvoorspellingen waren niet al te best en was er twijfel of het door zou gaan. Maar met een aangepast programma konden er genoeg activiteiten plaats vinden. Vele 'Puur'-partners presenteerden hun evenement voor komend seizoen. Denk bijvoorbeeld aan de Beach Bios, Dog Survival, International BBQ Contest en de Havendagen.
De Petit Montmartre moest vanwege het weer verplaatst worden naar de Open Haven. Uiteindelijk was het daar een kunstzinnig samenzijn van de verschillende kunstenaars. Maar ook de lezingen en het orgelspelen waren geliefd bij het publiek. De regenbuitjes werden gebruikt om stil te staan bij de overdekte activiteiten. De boekenmarkt moest geskipt worden. Hierdoor was het Kerkplein minder gevuld als wenselijk was.

Zeewolde Live heeft ook dit jaar weer een leuk en mooi programma gedraaid en presenteerde zich met o.a. ‘Bertus en Jaapie’ en met ‘Enge Buren’ die met de voorstelling ‘Basta’ hun afscheidstournee beleefde. Ook waren er weer evenementen als de Dog Survial, de ZtotZ-tocht en Zeewolde Endurance.

Wanneer je terugkijkt naar de kalender van Zeewolde kunnen wij eigenlijk spreken van een enorm actief Zeewolde waar meer dan eens per maand van alles te doen en te beleven was.

Havendagen

Onmisbaar tijdens de zomer in Zeewolde, maar wel wat vroeger in het seizoen dan voorgaande jaren waren de Havendagen. De haven lag zoals te doen gebruikelijk vol met schitterende boten en schepen. Zaterdag is altijd de drukste dag. LOZ had het genoegen om het programma ‘Zaterdagmatinee’ vanuit de Lux te mogen uitzenden. Daarin konden we een verslaggeving doen van de braderie, oude ambachten, een bezoek aan de reddingsboot en diverse andere optredens. Klapper van de Havendagen was wel het optreden van ‘Mooi Wark’ waar ook bezoekers uit de regio op afkwamen.

Surfdag

De surfdag dit jaar stond eigenlijk in het teken van “Fiets ‘m er in”. Natuurlijk waren er de surfwedstrijden, demonstraties en de verkoop van de nieuwste trends. Maar de grootste publiekstrekker was “Fiets ‘m er in” met Johan Flemmix. Een spektakel dat wellicht volgend jaar weer terug zal zijn.

Nacht van Zeewolde

Het was een nacht....... Schitterend weer en een goede line-up op 3 pleinen waren de ideale mix voor weer een ouderwetse ‘Nacht van Zeewolde’.  Op het Horsterplein was een feest voor het hele gezin aan de gang en dit sloot perfect aan op de programma’s op de andere pleinen. Waar op het Kerkplein dit jaar meer een terras was met foodtrucks en coverbands, pakte The Lux zwaar uit op het Raadhuisplein. Niemand minder dan Tino Martin kwam naar Zeewolde, net als de Party Freaks en Trafassi. Publiekstrekkers die er mede voor zorgden dat Zeewolde uit was gelopen en gefietst naar het centrum en een avond die als een van de drukste en meest succesvolle de boeken in zal gaan.

Beach Festival en Beach Bios

Ons strand leent zich uitstekend voor evenementen. Zo ook dit jaar. Ondanks dat Kaap Flevo nu Fika is geworden gingen het Beach Festival en de Beach Bios gewoon door! Beide evenementen werden weer druk bezocht.

Korte Punten:

• Zeewolde 1 van VV Zeewolde is kampioen geworden en speelt nu een klasse hoger.
• De Tulpenroute is een grote publiekstrekker geweest.
• Nog geen maand terug heeft Pieten on Tour weer ruim 14 000 euro opgehaald om kinderen die het minder hebben ook een Sinterklaasfeest te geven.
• Zeewolde komt echt niet meer op de borden te staan bij de A6. Ondanks alle inzet en gezaaide verwarring wordt vanuit Rijkswaterstaat echt verwacht dat je naar Zeewolde rijdt over de A6, de A27 en dan de afslag neemt bij de Stichtse brug.
• Het dossier Horsterwold kende veel tumult, maar gaat toch 2020 in zonder al te veel verandering in de situatie.
• Je kan weer te laat komen omdat de brug open staat als je richting Harderwijk gaat, zeker tussen 1 april en 1 oktober. Dit door de komst van de brug bij de sluizen van het Havenkwartier.
• Zeewolde boert rustig door op het gebied van zonneparken door de komst van een zonnepark op golfbaan Harderwold. Ook gaf een kleine meerderheid van de raad toestemming voor de komst van een zonnepark bij de Groenewoudseweg .

Verschuivingen Centrum

• De Leeuw Snacks is in het centrum gekomen! Afhaalrestaurant Irodios stopte om zich weer alleen te richten op hun vestiging op de Strandweg. Een kans voor De Leeuw Snacks om daar heen te gaan, aangezien zij vanaf de Mast de verkoop niet meer mochten doen.
• De Action is ook naar het Ravelijn vertrokken, waardoor daar nu echt een verandering heeft plaats gevonden in de loop en aantrekkelijkheid.
• Op+Op heeft Zeewolde verlaten. Wel is in het oude pand van de Action een Prijsmepper gekomen, zodat de prijsvechters in evenwicht blijven.
• Tante Kim is gestopt als Stenenwinkel. Ruimte dus voor Vishandel Chris Koelewijn om daarheen te verhuizen.
• We hebben een drogisterij minder door het wegvallen van de DA.
• Birgit aan de Haven is verhuisd naar de Raadhuisstraat en daardoor is logischerwijs gelijk de naam veranderd. Zij gaat nu verder als Modeplus by Birgit
• Het centrum is 2 makelaars rijker door de komst van Makelaarschap en Flevopand.
• Tandarts Goudswaard heeft zijn plek weer ingenomen in het centrum. Vroeger zat hij ook al in een pand in de Raadhuisstraat, nu zit hij aan de overkant van zijn oude stekkie.
• Ook UDX leert haar leerlingen nu dansen in het centrum. Zij hebben de plek genomen van de Muziekschool die nu in het Kofschip zit.
• Na jarenlang een bekende plek op het Kerkplein als tabakszaak te zijn geweest, is Ciggo Monique gestopt.

Jaaroverzicht 2019
Watch the video

Havenkwartier

In augustus werd het prestigieuze project De sluizen van het Havenkwartier geopend. Al het hele jaar door kon het publiek de bouw goed volgen. Onder andere door de webcam, maar ook in mei tijdens een open dag en in juni tijdens de dag van de bouw werden de deuren van het bouwterrein geopend en werden rondleidingen gegeven. Met het schutten van het schip de Eben Haëzer en het doorknippen van het lint door wethouder Wim van der Es en Piet Boer van Waterschap Zuiderzeeland werd de sluis officieel geopend. Op dit moment wordt de grond bouwrijp gemaakt zodat ook rondom de sluis huizen kunnen worden gebouwd.

LOZ maakte diverse reportages over het Havenkwartier (oa):
https://www.lokaleomroepzeewolde.nl/zeewolde-nieuws/nieuws-uit-zeewolde/sluizencomplex-havenkwartier-zeewolde

Windpark

Eind 2018 werd er een definitief "Go!" gegeven voor de bouw van het windpark. Daarom is er in 2019 hard gewerkt aan de ontwikkeling van het Windpark. Dit leidde tot het regelen van de financiering, met het unieke participatieproject van de Nieuwe Molenaars waaraan burgers mee kunnen doen. Er wordt een eigen hoogspanningsnetwerk gebouwd. Inmiddels zijn de eerste windmolens die weg moesten afgebroken en zijn op 17 oktober de eerste stappen gezet voor de bouw van een nieuwe windmolen.  Op 28 november werd in een aflevering van “Zeewolde Kiest” op LOZ aandacht besteed aan het Windpark.

Ondernemersverkiezingen

Al jaar en dag vinden de ondernemersverkiezingen plaats, georganiseerd door de Bedrijfskring Zeewolde. Nieuw dit jaar is de samenwerking met de Vereniging Centrumondernemers Zeewolde (VCZ), beter bekend als Winkelhaven Zeewolde. Op 16 januari aanstaande wordt daardoor naast de 'Ondernemer van het jaar 2020' ook de 'Centrumondernemer 2020' gekozen. Bij deze titel is de consument ook mede aan zet.

Consumenten konden in september winkels nomineren waaruit een Top tien is gekomen. Na een jurybezoek is daar weer een Top drie uit gekomen. In november werden op de avond van de ondernemer zowel de drie finalisten van de ondernemer van het jaar (Wittenburg, Picomel en Ik ben boer) als de drie finalisten vanuit het centrum (De winkeltjes, Blue Line en Modeplus by Birgit) voorgesteld Het publiek kon voor beide categorieën een stem geven. Voor de centrumondernemers was de consument daarna weer aan zet. De consument kon tot en met 21 december stemmen op een van de drie finalisten.  In combinatie met het juryrapport en de stemmen van de avond van de ondernemer zal daar een winnaar uit komen. En die wordt op 16 januari tijdens de nieuwjaarsborrel van de Bedrijfskring en VCZ bekend gemaakt.

Ondergronds afval

Na velen discussies, zienswijzen en locaties die gewijzigd moesten worden is de dag waarvan we wisten dat die zou komen toch gekomen. De zwarte container is verruild naar 1 met oranje deksel voor het plastic. En je restafval kun je met een pasje naar de ondergrondss container binnen 250 meter van je huis brengen.

Het Baken

Waar nog weinig over bekend is en waar al wel meer dan een jaar overheen is gegaan is ‘het Baken’. Dat het sportcomplex verbouwd en gerenoveerd zal gaan worden staat vast. Maar hoe dit uiteindelijk uitgevoerd gaat worden moet begin volgend jaar allemaal duidelijk worden. Inmiddels is er met diverse baden in de omgeving gesproken zodat mensen kunnen blijven zwemmen wanneer het zwembad gesloten moet worden. Tot de zomer van 2020 kan er nog gesport worden in de sporthal.

Toekomst visie

Een belangrijke politieke activiteit dit jaar was de Toekomstvisie. Middels een kompas is vanaf juni op diverse manieren informatie opgehaald bij de inwoners om een visie te vormen hoe de toekomst van Zeewolde er rond 2040 uit moet zien. Dit gebeurde onder meer door menkar-ritten in het centrum; interviews met mensen bij de voetbal en het zwembad; gesprekken op de markt met mensen; op scholen, bij ouderencomplexen en tijdens de dag van de vrijwilliger. Bij deze gesprekken waren niet alleen ambtenaren aanwezig vanuit de projectgroep maar ook raadsleden. Ook werden vooral jongeren betrokken bij deze visie met een vlogwedstrijd. De winnaar van deze vlogwedstrijd mocht 4 december aan de voorzitter van de Raad, burgemeester Gorter, de toekomstvisie aanbieden. Een visie samengesteld uit al deze bijeenkomsten. Volgend jaar moet er met deze visie gewerkt worden aan onder andere de omgevingsvisie.
https://www.lokaleomroepzeewolde.nl/zeewolde-nieuws/video/toekomstvisie-wordt-overhandigt-aan-burgemeester

Vliegermonument

Zeewolde heeft er een schitterend monument bij dat ons herinnert aan onze vrijheid. Initiatiefnemer Cees Steijger heeft in aanloop naar het schrijven van zijn boek veel onderzoek gedaan naar in de 2e wereldoorlog omgekomen piloten op het grondgebied van Zeewolde. Daar hoort ook een Vliegersmonument bij. Met hulp van diverse bedrijven en crowdfunding kon deze op 5 mei onthuld worden waarbij ook familie van de gevallen Amerikaanse soldaten aanwezig was. Het Vliegersmonument pronkt nu vlakbij de Verbeelding waar regelmatig mensen een bezoek aan brengen. Zo ook op kerstavond, toen er kaarsjes werden gebrand ter nagedachtenis van gevallen militairen.

Een schitterende reportage van deze dag is te zien op https://www.lokaleomroepzeewolde.nl/zeewolde-nieuws/video/op-dat-wij-niet-vergeten-vliegersmonument-in-zeewolde-onthuld

Onderscheidingen

Zoals elk jaar voor Koningsdag, en vroeger Koninginnedag, worden er lintjes uitgedeeld aan mensen die veel hebben betekend voor de gemeenschap van, in dit geval, Zeewolde.

4 heren werden dit jaar onderscheiden:
De heer J. Geijteman (61 jaar) werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De heren van Mispelaar, van de Kieft en Kuijpers werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Allemaal vanwege hun eigen mooie en unieke bijdragen voor Zeewolde.

Mega reanimatiecursus

Waar we eind vorig jaar in de ban waren van het schitterende project om heel Zeewolde te voorzien van een AED binnen een straal van 600 meter werden er in januari dit jaar allemaal burgerhulpverleners opgeleid. De EHBO vereniging heeft deze cursus beschikbaar gesteld en begon met het trainen van meer dan 400 deelnemers. Tijdens 18 reanimatie cursussen werden de nieuwe burgerhulpverleners opgeleid. Door zich aan te melden bij HartslagNu worden zij nu opgeroepen bij reanimatie meldingen. AED’s worden dan gehaald en burgerhulpverleners worden naar het slachtoffer gestuurd. Dat het werkt blijkt al wel uit de diverse meldingen afgelopen jaar. Triest dat het gebeurt, maar als het dan nodig is kan er snel gereageerd worden. Wat toch zeker mensenlevens heeft kunnen redden.

https://www.lokaleomroepzeewolde.nl/zeewolde-nieuws/nieuws-uit-zeewolde/marathon-van-reanimatie-cursussen-gestart

Evenementen

Beleef Puur
Rond Pinksteren opent Puur Zeewolde altijd het evenementseizoen. Dit doen zij altijd in het centrum van Zeewolde. Voor het eerst waren de weersvoorspellingen waren niet al te best en was er twijfel of het door zou gaan. Maar met een aangepast programma konden er genoeg activiteiten plaats vinden. Vele 'Puur'-partners presenteerden hun evenement voor komend seizoen. Denk bijvoorbeeld aan de Beach Bios, Dog Survival, International BBQ Contest en de Havendagen.
De Petit Montmartre moest vanwege het weer verplaatst worden naar de Open Haven. Uiteindelijk was het daar een kunstzinnig samenzijn van de verschillende kunstenaars. Maar ook de lezingen en het orgelspelen waren geliefd bij het publiek. De regenbuitjes werden gebruikt om stil te staan bij de overdekte activiteiten. De boekenmarkt moest geskipt worden. Hierdoor was het Kerkplein minder gevuld als wenselijk was.

Zeewolde Live heeft ook dit jaar weer een leuk en mooi programma gedraaid en presenteerde zich met o.a. ‘Bertus en Jaapie’ en met ‘Enge Buren’ die met de voorstelling ‘Basta’ hun afscheidstournee beleefde. Ook waren er weer evenementen als de Dog Survial, de ZtotZ-tocht en Zeewolde Endurance.

Wanneer je terugkijkt naar de kalender van Zeewolde kunnen wij eigenlijk spreken van een enorm actief Zeewolde waar meer dan eens per maand van alles te doen en te beleven was.

Havendagen

Onmisbaar tijdens de zomer in Zeewolde, maar wel wat vroeger in het seizoen dan voorgaande jaren waren de Havendagen. De haven lag zoals te doen gebruikelijk vol met schitterende boten en schepen. Zaterdag is altijd de drukste dag. LOZ had het genoegen om het programma ‘Zaterdagmatinee’ vanuit de Lux te mogen uitzenden. Daarin konden we een verslaggeving doen van de braderie, oude ambachten, een bezoek aan de reddingsboot en diverse andere optredens. Klapper van de Havendagen was wel het optreden van ‘Mooi Wark’ waar ook bezoekers uit de regio op afkwamen.

Surfdag

De surfdag dit jaar stond eigenlijk in het teken van “Fiets ‘m er in”. Natuurlijk waren er de surfwedstrijden, demonstraties en de verkoop van de nieuwste trends. Maar de grootste publiekstrekker was “Fiets ‘m er in” met Johan Flemmix. Een spektakel dat wellicht volgend jaar weer terug zal zijn.

Nacht van Zeewolde

Het was een nacht....... Schitterend weer en een goede line-up op 3 pleinen waren de ideale mix voor weer een ouderwetse ‘Nacht van Zeewolde’.  Op het Horsterplein was een feest voor het hele gezin aan de gang en dit sloot perfect aan op de programma’s op de andere pleinen. Waar op het Kerkplein dit jaar meer een terras was met foodtrucks en coverbands, pakte The Lux zwaar uit op het Raadhuisplein. Niemand minder dan Tino Martin kwam naar Zeewolde, net als de Party Freaks en Trafassi. Publiekstrekkers die er mede voor zorgden dat Zeewolde uit was gelopen en gefietst naar het centrum en een avond die als een van de drukste en meest succesvolle de boeken in zal gaan.

Beach Festival en Beach Bios

Ons strand leent zich uitstekend voor evenementen. Zo ook dit jaar. Ondanks dat Kaap Flevo nu Fika is geworden gingen het Beach Festival en de Beach Bios gewoon door! Beide evenementen werden weer druk bezocht.

Korte Punten:

• Zeewolde 1 van VV Zeewolde is kampioen geworden en speelt nu een klasse hoger.
• De Tulpenroute is een grote publiekstrekker geweest.
• Nog geen maand terug heeft Pieten on Tour weer ruim 14 000 euro opgehaald om kinderen die het minder hebben ook een Sinterklaasfeest te geven.
• Zeewolde komt echt niet meer op de borden te staan bij de A6. Ondanks alle inzet en gezaaide verwarring wordt vanuit Rijkswaterstaat echt verwacht dat je naar Zeewolde rijdt over de A6, de A27 en dan de afslag neemt bij de Stichtse brug.
• Het dossier Horsterwold kende veel tumult, maar gaat toch 2020 in zonder al te veel verandering in de situatie.
• Je kan weer te laat komen omdat de brug open staat als je richting Harderwijk gaat, zeker tussen 1 april en 1 oktober. Dit door de komst van de brug bij de sluizen van het Havenkwartier.
• Zeewolde boert rustig door op het gebied van zonneparken door de komst van een zonnepark op golfbaan Harderwold. Ook gaf een kleine meerderheid van de raad toestemming voor de komst van een zonnepark bij de Groenewoudseweg .

Verschuivingen Centrum

• De Leeuw Snacks is in het centrum gekomen! Afhaalrestaurant Irodios stopte om zich weer alleen te richten op hun vestiging op de Strandweg. Een kans voor De Leeuw Snacks om daar heen te gaan, aangezien zij vanaf de Mast de verkoop niet meer mochten doen.
• De Action is ook naar het Ravelijn vertrokken, waardoor daar nu echt een verandering heeft plaats gevonden in de loop en aantrekkelijkheid.
• Op+Op heeft Zeewolde verlaten. Wel is in het oude pand van de Action een Prijsmepper gekomen, zodat de prijsvechters in evenwicht blijven.
• Tante Kim is gestopt als Stenenwinkel. Ruimte dus voor Vishandel Chris Koelewijn om daarheen te verhuizen.
• We hebben een drogisterij minder door het wegvallen van de DA.
• Birgit aan de Haven is verhuisd naar de Raadhuisstraat en daardoor is logischerwijs gelijk de naam veranderd. Zij gaat nu verder als Modeplus by Birgit
• Het centrum is 2 makelaars rijker door de komst van Makelaarschap en Flevopand.
• Tandarts Goudswaard heeft zijn plek weer ingenomen in het centrum. Vroeger zat hij ook al in een pand in de Raadhuisstraat, nu zit hij aan de overkant van zijn oude stekkie.
• Ook UDX leert haar leerlingen nu dansen in het centrum. Zij hebben de plek genomen van de Muziekschool die nu in het Kofschip zit.
• Na jarenlang een bekende plek op het Kerkplein als tabakszaak te zijn geweest, is Ciggo Monique gestopt.

Advertentie