Zakelijk

Econowind wordt Ambassadeur Participatie Flevoland

Innovatiebedrijf Econowind uit Zeewolde is één van de zes Ambassadeurs Participatie Flevoland die tijdens het Flevopenningengala op 22 april 2022 door het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF) worden benoemd. Econowind directeur Frank Nieuwenhuis ontving afgelopen donderdag 3 februari de felicitaties van wethouder Steven Scheffer.

De wethouder benadrukte daarbij het belang van sociaal ondernemen, waarbij een maatschappelijk doel nagestreefd wordt zoals het centraal stellen van de werknemers zodat die naar vermogen kunnen participeren.

Econowind is bereid iedereen een kans te geven en is bereid daar ook duurzaam in te investeren. Nieuwenhuis is er trots op dat Econowind een werknemer met een Wajong-achtergrond heeft aangenomen, die inmiddels binnen het bedrijf is doorgegroeid naar teamleider.

Econowind wordt Ambassadeur Participatie Flevoland

“Binnen ons productieproces vinden wij altijd passende werkzaamheden voor instromers”, zegt Nieuwenhuis. “Dat kan variëren van basiswerkzaamheden tot met zogenaamde jobcarving samengestelde werkzaamheden.”

Bewondering

Wethouder Scheffer zei bewondering te hebben voor sociale werkgevers zoals Econowind: “Hier is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en er wordt vooral gekeken naar wat werknemers kunnen en wat hun mogelijkheden zijn. Personeel dat een steuntje in de rug nodig heeft kan bij Econowind in een fijne werksfeer werken.” Hij prees Econowind voor de bereidheid van Econowind om de werkplek en de werkzaamheden volledig aan de werknemer aan te passen.

Banenafspraak

Werkgevers uit de zes Flevolandse gemeente die uitzonderlijke prestaties leveren in het kader van de Banenafspraak dongen sinds 2016 jaarlijks mee naar de RWF Participatiepenning. Zeewolder bedrijven die voor de penning werden genomineerd waren: De With Pallets (2016); De Sternhof (2017); De Basisz (2018); Philadelphia (2019) en Henderson (2020). Wegens corona werd er in 2021 geen penning uitgereikt.

Inclusieve arbeidsmarkt

Inmiddels is de focus van het RWF flink verbreed en omvat nu de gehele inclusieve arbeidsmarkt. De inclusieve Arbeidsmarkt is een arbeidsmarkt waaraan mensen zoveel mogelijk en duurzaam meedoen, niet kijkend naar beperkingen maar naar de talenten en mogelijkheden. Met deze verbreding is ervoor gekozen om het competitie-element van de Participatiepenning te verlaten. In plaats van het kiezen van een winnaar, wordt voortaan jaarlijks door iedere gemeente een werkgever voorgedragen voor de titel Ambassadeur Participatie van de inclusieve arbeidsmarkt Flevoland. De benoeming van de zes ambassadeurs vindt plaats op het Flevopenningen ondernemersgala, dat dit jaar op 22 april in Almere zal plaatsvinden.

Over het RWF

Onder de noemer Flevoland Werkt! werken de partners in het regionale samenwerkingsverband RWF samen aan een inclusieve arbeidsmarkt in Flevoland. Met initiatieven zoals het Ambassadeurschap Participatie in het kader van Inclusief Werkgeverschap 2022 brengt Flevoland Werkt! nut en noodzaak van de inclusieve arbeidsmarkt onder de aandacht van een grote groep belanghebbenden. In een inclusieve arbeidsmarkt komen alle (toekomstige) werknemers tot hun recht.

Foto's: EZ Press

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie