Uncategorised

Lokale Omroep Dronten

De lokale publieke omroepen zullen wat het kabinet betreft de komende jaren een veel belangrijker rol krijgen bij het verzorgen van de lokale journalistiek. Immers, zij vormen de ogen en oren van de lokale samenleving. Ze informeren en duiden, raken mensen en bieden een platform voor betrokken mediamakers, vrijwilligers, jong talent en nieuwe journalistieke innovatie en samenwerking. Hun agenderende en controlerende taak dragen bij aan een goed functionerende democratie.

In overleg met de VNG, het ministerie van OCW en de lokale stakeholders hebben de lokale omroepen in de periode 2016- 2017 een landkaart opgesteld die leidend is bij de geleidelijke omvorming van de huidige circa 230 (per 1-1-2022) individuele omroepen naar ongeveer 80 gefuseerde of samenwerkende lokale ‘streekomroepen’ met een verzorgingsgebied van gemiddeld iets meer dan 200.000 inwoners.

Lokale Omroep Dronten

Flevoland

Voor Flevoland is er een regio samengesteld die gezamelijk de streekomroep vormen. Dit zijn de gemeente Zeewolde, gemeente Lelystad en de gemeente Dronten. Voor deze laatste gemeente heeft vereniging Lokale Omroep Zeewolde een verzoek ingediend bij het Commissariaat voor de Medio tot het vergroten van het uitzendgebied. Op het moment dat dit is gerealiseerd kunnen de beoogde omroepen, te weten Radio Lelystad en Lokale Omroep Zeewolde de volgende stap zetten om te komen tot de realisatie van een streekomroep. 

Vrijwilligers gezocht !

Voor de gemeente Dronten (Biddinghuizen, Dronten, Swifterband) zoeken wij per direct vrijwilligers. Deze vrijwilligers gaan zich dagelijks inzetten om verslag te doen van het lokale nieuws uit de gemeente Dronten. Ben je cameraman, fotograaf, redacteur, programmamaker, journalist, of wil je op een andere wijze een bijdrage leveren aan de nieuw te realiseren omroep, meld je dan aan! stuur een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld naast je NAW gegevens je motivatie en welke bijdrage jij denkt te kunnen leveren aan de omroep!