Uncategorised

Organisatie

Sinds 6 december 2016 is LOZ aangewezen als lokaal publieke media instelling en verzorgt als officiële media instelling nieuws, informatie en achtergronden voor de inwoners van de gemeente Zeewolde. Dit doet LOZ op een zo aantrekkelijk, informatief en educatief mogelijke wijze via kabel, FM radio,  internet, sociale media en via de website. Hierbij betracht LOZ de samenwerking te bevorderen tussen de verschillende instanties op het gebied van educatie, cultuur, informatie, en vele anderen.

LOZ functioneert als een lokaal cross mediaal platform via de beschikbare kanalen op kabel, FM en internet. Hier verspreidt LOZ haar programma’s aan de inwoners van haar verzorgingsgebied. Dit gedurende de periode van 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

De ambities die wij ons als lokaal publieke media instellingen hebben gesteld sluiten aan bij de veranderingen in het omroep landschap. 

Streekomroep FMS

Radio Lelystad en Lokale Omroep Zeewolde werken samen als zijnde streekomroep. Deze streekomroep wordt gevormd door de Flevolandse Media Stichting (FMS)

FMS heeft als doel om voor de gemeente Lelystad, Zeewolde en Dronten nieuws en informatie te verzorgen en is daarmede de bewaker van de democratie. Hierbij werken beide omroepen nauw samen tot het verzorgen van lokaal toereikend media aanbod. In de gemeente Dronten is nu geen omroep actief. De Flevolandse Media Stichting zal zorgdragen voor de tot standkomen van Lokale Omroep Dronten evenals ook de redactionele samenwerking. 

Missie statement

" FMS heeft als doel om met de lokale entiteiten voor de gemeente Lelystad (Radio Lelystad), Zeewolde (Lokale Omroep Zeewolde) en Dronten (Lokale Omroep Dronten) de gemeenschap van het lokale nieuws te voorzien en in de haarvaten van de lokale samenleving te zitten. Tevens hebben wij de taak om de lokale democratie te bewaken. Elke entiteit heeft als taak het verzorgen van een lokaal toereikend media aanbod. En werken waar mogelijk hierin samen, maar bundelen als streek vooral de krachten aan de organisatorische kant van de streekomroep.

Elke lokale entiteit heeft zijn eigen identiteit, dit is een belangrijk uitgangspunt van FMS. Zij bieden nieuws, entertainment en educatie aan en proberen de bijzondere kenmerken en dynamiek van de gemeente weer te geven.
 
We vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en we willen positief bijdragen aan het welzijn en de vooruitgang van de gemeenten binnen de gestelde streek."

Visie statement
"Onze visie is om een onmisbare media instelling in de gemeentes Lelystad, Dronten en Zeewolde te zijn. We willen constant veranderen en ons aanpassen aan de behoeften van ons publiek. We bieden verschillende soorten media aan op de verschillende kanalen, zoals televisie, radio, website en sociale media.

Onze inhoud is interessant en interactief. We zijn eerlijk en creatief in ons werk en maken gebruik van nieuwe technologieën. We willen een waardevol medium zijn dat de lokale gemeenschap helpt, informeert en inspireert. We vinden het belangrijk dat iedereen zijn stem kan laten horen en we willen verschillende meningen en perspectieven laten zien. We willen groeien en duurzaam werken, zodat we een blijvende impact kunnen hebben op de mediawereld en de gemeenschap waarin we werken."

Streek vs Regionale Omroep
De streekomroep zit verweven in de haarvaten van de lokale samenleving en dient als waakhond voor de lokale democratie, waarin de regionale omroep het nieuws brengt wat van belang is voor de totale regio en daarbij ook de waakhond is voor de provinciale democratie.

Samenwerkingen kunnen worden gezocht doordat de lokale identiteiten binnen de streek het nieuws vanuit het lokale perspectief kan brengen, maar ook kan ophalen en deze te delen met de regionale omroep.  De taak van de regionale omroep is deze lokale nieuwsgaring vanuit het regionale perspectief en belang samen te brengen om deze te publiceren uit belang van alle inwoners in de regio. Met andere woorden, de bron kan het zelfde zijn, het brengen van nieuws is vanuit de eigen perspectieven en belangen naar buiten gebracht.

De taak van de streek/ lokale omroep volgens de Commissariaat van de media
De lokale omroep voorziet in de behoefte van inwoners van die gemeente op het gebied van nieuws en informatie uit de nabije woon- en leefomgeving. Daarnaast vervult de lokale omroep een waakhondfunctie ten aanzien van de lokale politiek en het bestuur en heeft de lokale omroep een verbindende functie binnen de gemeente.

De taak van de regionale omroep volgens het commissariaat van de media.
Volgens de Mediawet verzorgt de regionale omroep publieke mediadiensten op regionaal niveau. Het media-aanbod is dus bestemd voor en gericht op de inwoners van de provincie waarvoor de omroep is aangewezen. Het aanbod wordt verspreid via de kabel, de ether, de satelliet of een ander platform zoals internet.

Taken en bevoegdheden van het Dagelijks Bestuur:

 • Behartigt de dagelijkse gang van zaken en neemt zonodig besluiten die niet tot een volgende algemene bestuursvergadering kunnen wachten.
 • Initiërend met betrekking tot de bepaling van het beleid

Het bestuur van de Lokale Omroep Zeewolde (LOZ):

 • Jan van de Beek (voorzitter)
 • Vacature (secretaris) 
 • Walter de Boer (penningmeester)
 • Robin van Buuren (algemeen bestuurder - techniek) 

Het bestuur kunt u rechtstreeks bereiken via het navolgende email adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Redactioneel beheer

Deze website wordt redactioneel beheerd door de redactie van de Lokale Omroep Zeewolde. Hierin volgen ze het redactiestatuut

 • Jan van de Beek - Radio programma coordinator
 • Jan van de Beek - Eind redactie

Aanmelden van Nieuws

De LOZ houdt u op de hoogte via deze website, maar ook dagelijks via haar radio uitzendingen welke wij 7 dagen in de week, 24 uur per dag verzorgen. Heeft u nieuws te melden, dan kunt u dit doen via het navolgende e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Contact gegevens

Heeft u vragen omtrent de omroep, het bestuur, of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger, dan kunt u gebruik maken van de navolgende contact gegevens.

Lokale Omroep Zeewolde
E-mail Sales: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
E-mail algemeen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
E-mail nieuws: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
E-mail bestuur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
E-mail PBO: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Postadres:  de Walvisch 40 - 3894 GK Zeewolde
Studio:  Schepenveld 21-5, 3893 GC Zeewolde
Telefoon redactie: 085 - 0640 737

Klachten

Indien u een klacht wilt melden, dan kunt u hiervoor het online klachtformulier gebruiken. Indien u een klacht indient, dan zal deze worden ontvangen door het bestuur. Deze zal de navolgende procedure volgen;

 • Het bestuur ontvangt uw klacht
 • U ontvangt per e-mail een bevestiging dat de klacht is ontvangen
 • het bestuur zal uw klacht in behandeling nemen. Indien bij de klacht een bestuurslid betrokken is, zal deze worden uitgesloten van de behandeling.
 • Indien het bestuur nadere informatie wenst, zal deze contact met u opnemen. Dit kan telefonisch of per e-mail.
 • Het bestuur zal hoor en wederhoor toepassen. Oftewel de klager en de beklaagde zal worden gehoord indien hier aanleiding toe is. 
 • De indiener zal worden geinformeerd over de uitkomst  van de klachtafhandeling.

De LOZ zal bij een klachtmelding de daarvoor geldende AVG regels hanteren. 

Overige gegevens


KVK: 55984436
Bank: NL12RABO0160844754 - Vereniging Lokale Omroep Zeewolde

Lokale Omroep Zeewolde werkt samen met Radio Lelystad binnen de FLevolandse Media Stichting

LOZ Organisatie
Advertentie