Loading...

Alpe d’HuZes 2020 - opgeven is geen optie
Alpe d’HuZes 2020

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’.

Koersweek naar 2021

De koersdag is altijd op de eerste donderdag van juni en maakt deel uit van een hele koersweek, waar een heel jaar lang naartoe wordt gewerkt.  Een bijzondere week vol saamhorigheid, waarin kanker voor iedereen bespreekbaar wordt gemaakt. In 2020 gaat de vijftiende editie niet door. Deze wordt een jaar later gehouden.

Deelnemers uit Zeewolde

Vanuit Zeewolde zijn er diverse teams en deelnemers die de uitdaging aangaan. Ook zij gaan door voor 2021.

LOZ FM is er waarschijnlijk bij

Tijdens de koersdag in 2021 is LOZ van plan een speciale live uitzending te verzorgen op de 106.4 FM. Door de steun van sponsoren zal LOZ ook aanwezig zijn op de Alpe d'Huzes om live verslag te doen van de beklimming. Hierbij zullen wij de verschillende teams volgen en verslag doen van vorderingen op de Alpe d'Huzes. 

100% naar kankeronderzoek

Iedere gedoneerde euro aan het Alpe d'HuZes/KWF-fonds komt direct en voor 100% ten goede aan kankeronderzoek. Dankzij de sponsoren en vrijwilligers kan men dit evenement organiseren. De Alpe d’HuZes organisatie heeft geen overheadkosten, personeel of een eigen kantoor. Alleen uit de inschrijfgelden worden organisatiekosten betaald. Alle overige benodigdheden worden gratis aan Alpe d’HuZes verstrekt! 

Niemand meer dood aan kanker

Bij alles wat men doet houdt de organisatie het belang van de kankerpatiënt voor ogen. Vanaf 2006 is al ruim 173 miljoen euro opgehaald voor kwalitatief hoogwaardig, relevant en baanbrekend kankeronderzoek, altijd in het belang van de patiënt.

 foto credits: Jannemieke Termeer