112 Zeewolde

Alcohol, snelheid en overtredingen op de weg

In de periode van 6 tot en met 13 augustus werd de politie een aantal malen geconfronteerd met misdragingen waarbij ook nog sprake was van het gebruik van verdovende middelen dan wel te veel alcohol.

Op 6 augustus , rond 11 uur 50, heeft een aanrijding plaatsgevonden waarbij de veroorzaker is doorgereden. De politie, zo meldt politiechef Miklos Coumou tijdens het politiepersuur op het gemeentehuis, kwam het voertuig tegen en de chauffeur werd aangehouden. Bij een blaastest op het politiebureau bleek deze 42 jarige inwoner van Colijnsplaat 5 maal meer gedronken te hebben dan is toegestaan.

Zijn rijbewijs is ingevorderd, proces-verbaal is opgemaakt en de aanrijding is verder met een schadeformulier afgehandeld.

Op 10 augustus werd bij een snelheidscontrole op de Eemmeerdijk door de politie om 16 uur 40 bij een auto een snelheid gemeten van 141 km/u. Nadat de bestuurder aan de kant was gezet bleken bij deze 36-jarige inwoner van Almere een aantal zaken niet in orde: zijn rijbewijs was ongeldig verklaard, hij had nog meerdere boetes openstaan en de APK van het voertuig was al 10 maanden verlopen. Ook bleek hij onder invloed van verdovende middelen. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal opgemaakt voor de begane overtredingen en zijn voertuig is “buiten gebruik gesteld”. Hij kan de auto terugkrijgen nadat de boetes zijn betaald. Zo niet dan wordt deze via de dienst Domeinen verkocht om zo de boetes te verhalen.

Voorts kreeg de politie in de nacht van 13 augustus rond 2 uur melding van een verkeersruzie waarbij twee automobilisten elkaar zouden achtervolgen. Bij het tankstation aan de Nijkerkerkerweg wist men de automobilisten te laten stoppen. Een van hen probeerde bij staande houding er nog van door te gaan, maar dat mislukte. Deze chauffeur, een 20-jarige inwoner van Zeewolde, bleek later 3 keer te veel alcohol te hebben genuttigd dan is toegestaan. Voorts werd in zijn auto een bivakmuts, een masker en een kapmes aangetroffen. Hij werd staande gehouden. De andere automobilist, een Duitse vakantieganger, mocht zijn reis verder ongehinderd vervolgen.

Advertentie