112 Zeewolde

Brand in loods aan Grootzeil onthult hennepkwekerij - Onderzoek naar mogelijke maatregelen

Op maandagochtend 24 juli brak er omstreeks half 9 brand uit in een loods aan het Grootzeil. De brandweer van Zeewolde kreeg assistentie van nabijgelegen korpsen bij het bestrijden van de vlammen.

Hoewel aanvankelijk gedacht werd dat de brand was ontstaan op het dak waar zonnepanelen aanwezig waren, bleek later dat de brand in het pand zelf begonnen was. Het gebouw was opgedeeld in verschillende compartimenten, waarvan er één lastig toegankelijk was en waarin een aanzienlijke hennepkwekerij met circa 300 planten werd aangetroffen aldus de woordvoerder van de Politie.

De autoriteiten zijn momenteel in gesprek met zowel de eigenaar van het pand als de huurder. Er wordt onderzocht of er mogelijk ook sprake is van onderverhuur. Deze ontwikkelingen kunnen gevolgen hebben voor de verzekering van de eigenaar.

brandweerlieden voor pand waar een hennepkwekerij is ontdenkt

Op donderdag 3 augustus verklaarde de burgemeester tijdens het persuur dat hij de bestuurlijke rapportage afwacht alvorens verdere stappen te ondernemen. Als bevoegd bestuursorgaan in dit soort situaties zal hij uiteindelijk beslissen over mogelijke maatregelen. Deze maatregelen kunnen variëren van geen actie ondernemen tot het tijdelijk of permanent sluiten van het pand en alles daartussenin. Het is echter mogelijk dat het even duurt voordat de genoemde rapportage beschikbaar komt.

Advertentie