112 Zeewolde

Geslaagde pogingen het rijbewijs kwijt te raken

Er zijn vele manieren om je rijbewijs kwijt te raken. Politiechef Miklos Coumou kon over de afgelopen twee weken weer een opsomming plegen van drie gevallen waarin dit de betrokkenen gelukt is.

Op vrijdag 10 mei werd op de Gooiseweg met de laser een voertuig gemeten met een snelheid van zo’n 160 km/u. Na aftrek nog altijd 55 km/u te snel voor de situatie. De 32-jarige Amsterdammer kon ter plekke zijn rijbewijs inleveren.

Een dag later, om 10 voor half elf ’s avonds, trok een 47-jarige Zeewoldenaar de aandacht van de politie door slingerend en met lage snelheid over de Horsterweg te rijden. Bij aanhouding werd direct duidelijk dat hier sprake was van overdadig alcoholgebruik.

Na overbrenging naar het politiebureau werd geconstateerd dat hij 5 maal de voor deelname aan het verkeer wettelijk toegestane maximum hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs dat hij bezat was overigens verlopen en ongeldig. Zonder dat roze kaartje maar met een proces-verbaal op zak is hij thuisgebracht.

Nog een dag later, op zondag 12 mei om half vijf ’s morgens, was ook opvallend rijgedrag de reden een 19-jarige bestuurder aan te houden. Bij controle bleek hij 4 maal meer alcoholische versnaperingen te hebben geconsumeerd dan voor een beginnend bestuurder aanvaardbaar wordt geacht. Ook hij heeft zijn rijbewijs mogen inruilen voor een proces-verbaal. 

Advertentie