112 Zeewolde

Gewelddadige gedragingen

Zondag 12 mei, om kwart over 3 ’s nachts, kwam bij de politie de melding binnen dat in de Kerkstraat iemand bewusteloos was geslagen. Ter plekke was er een hele oploop. Het slachtoffer, een 22 jarige inwoner van Lelystad, wist zelf niet wat er gebeurd was. Volgens omstanders was hij uit het niets door een onbekende neergeslagen. Hij is met aangezichtsletsel met de ambulance naar het ziekenhuis in Harderwijk gebracht. De politie onderzoekt de zaak.

Vrijdag 17 mei om 21.20 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op de skatebaan aan het Kluunpad. Men wees daar iemand aan die er bij betrokken zou zijn en mogelijk een mes op zak zou hebben. Bij het zien van de politie ging die jongen, een 15-jarige Zeewoldenaar, er als een haas vandoor. Hij rende via het open grasveld in de richting van het centrum, maar moest het tegen een jonge agent afleggen. Bij fouillering werd geen mes aangetroffen. Wel had hij onderweg een stukje drug weggeworpen. Na overleg met de Officier van Justitie is hij aan zijn ouders overgedragen. Hij kreeg een bekeuring en in overleg met de jeugdagent zal worden bekeken of een HALT-straf zal volgen.

Het warme weer kan er debet aan zijn, maar op zaterdag 18 mei, om half zeven ’s avonds ontstond bij een Horecagelegenheid aan het Raadhuisplein een conflict tussen een aantal personen. Dat uitte zich in een hoop geschreeuw en gescheld en het nodige duw- en trekwerk. De politie stuurde ze allemaal naar huis. Maar later op de avond kwamen de betrokkenen terug om verhaal te halen. Ook ditmaal werd de boel gesust door de politie. Iedereen werd weer heengezonden en door geen van hen is aangifte gedaan. 

Advertentie