112 Zeewolde

Jonge scooterrijders van de weg geplukt

De politie heeft eerder deze week twee jonge Zeewoldenaren bekeurd. Zowel maandag als dinsdag is een vijftienjarige scooterrijder gesnapt. Dat meldde politiechef Miklos Coumou donderdagmorgen tijdens het politiepersuur op het gemeentehuis van Zeewolde.

Op maandag 22 mei om 21.40 uur zag de politie over de Lemsterweg een scooterrijder, die opviel vanwege zijn rijstijl. “Zo zat hij zijdelings op zijn scooter, waardoor hij bijna ten val kwam toen hij over een drempel reed.” De politie wist hem staande te houden op de Horsterweg. “Het bleek te gaan om een 15-jarige Zeewoldenaar, die niet in het bezit was van een rijbewijs. Ook had hij het kinbandje van zijn helm niet goed vast.” Voor beide vergrijpen kreeg hij een proces-verbaal. “Daarnaast is zijn moeder in kennis gesteld en zij werd op haar verantwoordelijkheid aangesproken.”

Jonge scooterrijders van de weg geplukt

Een dag later zag de politie om 14.45 uur op het Kluunpad een scooterrijder, die er plots als een haas vandoor ging. Door tussen meerdere paaltjes door te rijden, wist de bestuurder te ontkomen, maar even later werd diezelfde jongen lopend aangetroffen op de Hazelaar. “De 15-jarige jongen bleek, niet voor de eerste keer, op de scooter van zijn vader te hebben gereden. De consequenties van dit alles werd aan beiden uitgelegd.” Er volgde een bekeuring én een waarschuwing dat bij een volgend vergrijp de scooter zal worden ingenomen.

Advertentie