112 Zeewolde

Mislukte pogingen tot wederrechtelijke verrijking

Bij de gebruikelijke politie-persbijeenkomst meldde politiechef Miklos Coumou twee gevallen waarin iemand er ten koste van een ander beter van wilde worden.

Op 17 april om twee uur ’s middags probeerde een minderjarige Zeewoldenaar in twee winkels met vals geld te betalen. Het biljet werd in de winkels door de scanner geweigerd. Hij werd door de politie gecontroleerd en het valse briefje van € 50,-- werd door de politie in beslag genomen. Na overleg met de hulpofficier van Justitie werd hij overgedragen aan zijn ouders. Hij zal op een later tijdstip door de politie worden verhoord. Naar de herkomst van het valse geld zal een onderzoek worden ingesteld.

Voorts meldde een oplettende burger een opmerkelijk gedrag met een fiets. Op donderdag 18 april rond 10 uur ’s morgens zag deze getuige dat een man bij een bushalte bezig was een fietsslot te verbreken. De man slaagde daar niet in en liep vervolgens met de nog op slot zittende, vrij nieuwe e-bike weg. De gewaarschuwde politie trof even later de man aan op de Steenplaat. Het bleek een 24-jarige te zijn zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij had geen goede verklaring voor het gebeuren en werd daarom aangehouden op verdenking van diefstal. Via een bericht op social media werd de eigenaar van de fiets achterhaald. Deze heeft daarop aangifte gedaan.  De verdachte werd ingesloten op het politiebureau en verhoord. Later op de dag is hij heengezonden, verrijkt met een dagvaarding om zich bij de rechter te verantwoorden.

Advertentie