112 Zeewolde

Overstekend wild veroorzaakt ongevallen, alertheid gevraagd

Wonen in een bosrijke omgeving met veel wild geeft ook risico's. Extra alertheid kan daarom nooit kwaad. Zeker niet in de avonduren en tijdens schemertijd.

Toch is het geen garantie om ongelukken te voorkomen, zo bleek tijdens het politiepersuur.

Overstekend wild heeft in de afgelopen twee weken voor ongevallen gezorgd. Zo belandde een 23-jarige automobilist op vrijdag 10 november om half elf ’s morgens op zijn kant in de berm van de Schollevaarweg. Hij had moeten uitwijken voor overstekend wild en raakte daarbij eerst met twee wielen in de berm en daarna in een slip. Gelukkig raakte hij niet gewond.

Op zaterdag 18 november om 10 uur ’s avonds moest een edelhert het met zijn leven bekopen toen deze de Spiekweg overstak.

Wegafzetting van politiewagen met lampjes in het donker

Een 51-jarige bestuurster uit Zeewolde reed vanuit de richting Nijkerk naar Zeewolde. Zij reed tegen het dier aan, dat over de motorkap, de voorruit en het dak over de auto vloog en vervolgens via de motorkap en het dak van de auto die achter haar reed op het wegdek belandde. Gelukkig kwamen de bestuurster van de eerste auto en de 37-jarige bestuurster van de tweede auto met de schrik vrij. De auto’s waren zwaarbeschadigd en moesten worden afgesleept. Het hert is door Staatsbosbeheer opgehaald.

Advertentie