112 Zeewolde

Politie meermaals in actie

In de afgelopen twee weken werd de politie geconfronteerd met een aantal uiteenlopende problemen van inwoners van Zeewolde. Zo meldde politiechef Miklos Coumou dat de politie op dinsdag 9 januari om kwart voor negen ’s avonds naar een winkel aan de Gouwzee werd geroepen. Daar bleek dat een 75-jarige man met een fles wijn in zijn hand zo ongelukkig gevallen was dat hij daaraan een hevig bloedende wond aan hand en pols opliep. Het winkelpersoneel had hem al verbonden en de bloeding was gestopt. Het personeel van de ter plaatse gekomen ambulance zette nog even de puntjes op de i.

Op zaterdag 13 januari om kwart voor 6  ’s morgens ontving de politie een melding van een autobrand aan de Oogstweg. Het voertuig stond geparkeerd nabij de opslag van een bedrijf. Een bewoner werd gewekt door luide knallen en alarmeerde de hulpdiensten. De auto brandde volledig uit. Hoewel in eerste aanleg niet uitgegaan werd van een misdrijf werd na het uitlezen van camerabeelden die mening bijgesteld. Op de beelden stond rond het ontstaan van de brand iemand bij het voertuig.

Logo van de politie

Dinsdag 16 januari was er om 10 voor half zeven ’s avonds een kleine schoorsteenbrand bij een woning aan de Almereweg. Met de inzet van een hoogwerker kon de brandweer de schoorsteen van bovenaf leegvegen. De schade viel uiteindelijk mee. Er was voornamelijk rookontwikkeling.

Aan de Koraal leek het er op vrijdag 12 januari om kwart voor twaalf ’s avonds op dat een ondergrondse vuilcontainer uitgerust was met een rookalarm. Met de hulp van buurtbewoners en een hark kon een vuilniszak uit de container worden gevist waarin zich een kennelijk afgedankte rookmelder bevond. Die werd vervolgens op deskundige wijze voor eens en voor altijd het zwijgen opgelegd. Een nader sporenonderzoek is achterwege gebleven.

Advertentie