112 Zeewolde

Politie Zeewolde meerdere malen ingezet voor incident met honden, brand en fietsers

Afgelopen twee weken heeft de politie van Zeewolde diverse malen haar inzet getoond tijdens verschillende calamiteiten. Gedurende het persuur van afgelopen donderdag op het gemeentehuis van Zeewolde werden een aantal zaken nader toegelicht.  

Opvallend was dat honden in veel gevallen betrokken waren bij de zaken waar de politie zich mee bezig heeft gehouden. Ook werd nog aandacht gegeven aan de extra controles die politie doet in het centrum rondom de fietsers die in het centrum fietsen.

logo van de politie op de motorkap van een wagen

Oorzaak brand op boot in Nijkernauw bekend
Op donderdag 13 juni ging een boot liggend tussen Nijkerk en Zeewolde in vlammen op. De brand werd veroorzaakt door een geschrokken hond. Die sprong tegen zijn baasje op. Die stootte daardoor een olielamp om. En die viel op een tapijtje, welk onmiddellijk vlam vatte.  De brand was door de man niet te blussen. Baasje en hond konden zich  in veiligheid stellen. De boot brandde uit. 

Bijtincident
Op 14 juni rond 18 uur beet een Berner Senner een moeder en dochtertje in de kuiten. De hond was ontsnapt uit een recreatiewoning aan de Erkemederweg. De beten waren dusdanig van aard dat ze moesten worden gehecht. Met de eigenaresse werd afgesproken, dat de hond een muilkorf diende te krijgen.

Loslopende honden
Op 15 juni kreeg de politie om half 8 de melding dat er een St. Bernard op de Waterlandseweg liep. De politie was snel ter plekke en kon de honden, de St. Bernard was in gezelschap van een kleinere hond, vangen. “ Het waren lieve aanhankelijke honden,” aldus de politiewoordvoerder. Een bericht op social media leidde al snel tot het adres van de honden: aan de Nekkeveldweg.

Actie in het winkelcentrum
Samen met de BOAS handhaaft de politie momenteel het ‘NIET fietsen’ in de winkelstraten. Dit doet ze n.a.v. klachten van het winkelend publiek en van de centrumondernemers. Na eerdere vermanende woorden is nu het uitdelen van bekeuringen aangebroken. De eerste boetes van om en nabij de 95 euro zijn uitgereikt!

Advertentie