112 Zeewolde

Rijden onder invloed

We zagen al eerder dat de politie de omgeving van de Nijkerkerweg goed in de gaten houdt. Meldden we twee weken geleden al wat gevallen van gebruik van middelen die niet bij het deelnemen aan het verkeer horen, deze keer was het weer eens raak. 

Op 1 april om 16.00 uur werd door de politie een 19-jarige bestuurder op de Nijkerkerweg gecontroleerd. De alcoholtest leverde voor hem geen problemen op, maar de drugstest wees uit dat hij cannabis had gebruikt. Op het politiebureau werd door een arts een bloedtest uitgevoerd en hij kan een foutloos proces-verbaal tegemoet zien voor zijn 1 april-gedrag.
Woensdag 3 april om 20.45 uur zorgde een 57-jarige inwoonster van Hillegom op de A27 binnen de grenzen van Zeewolde voor wat spektakel. Ze was na een aantal wijntjes te hebben geconsumeerd toch in haar auto gestapt en raakte toen ze onze gemeente bereikt had prompt van de weg af. Onder aan het talud kwam ze na een aantal bomen te hebben geraakt tot stilstand.

Ze had fysiek geen noemenswaardige schade opgelopen en werd meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat ze 3 maal zo veel had gedronken als wettelijk is toegestaan voor deelname aan het verkeer. Haar rijbewijs is ingevorderd, een proces-verbaal opgemaakt en de wegbeheerder in kennis gesteld van de schade aan de weg en de bomen.

Advertentie