112 Zeewolde

X-aantal bekeuringen voor bromfiets met gebreken

De politie heeft dinsdag 7 maart om 13.30 uur een 17-jarige bromfietser uit Bunschoten-Spakenburg aan de kant gezet. Agenten in een onopvallende surveillanceauto zagen hem met hoge snelheid rijden over de Gelderseweg.

Politiechef Miklos Coumou gaf donderdagmorgen tijdens het politiepersuur op het gemeentehuis van Zeewolde aan dat de agenten de bromfietser “enige tijd” gevolgd hebben en een snelheidsmeting hebben uitgevoerd. Daarbij werd een snelheid gemeten van 68 kilometer per uur. “De bromfietser werd staande gehouden en de bromfiets werd ingenomen voor onderzoek.”

X-aantal bekeuringen voor bromfiets met gebreken

Op het politiebureau bleken er diverse gebreken aan de bromfiets te zitten, onder meer een lekkage aan het brandstofsysteem, defecte richtingaanwijzers en een defecte buitenspiegel. “Er werd een zogeheten WOK-melding opgemaakt (een 'wacht op keuren-status' in het kentekenregister bij de RDW, red.) en er zijn diverse processen-verbaal uitgeschreven.” De bestuurder kon zijn bromfiets later die dag weer ophalen bij het politiebureau.

Advertentie