Zeewolde

20.000 euro opgehaald bij eerste Honden voor Honden Loop

20.000 euro opgehaald bij eerste Honden voor Honden Loop

De eerste Honden voor Hondenloop in Zeewolde heeft 20.000 euro opgebracht. Het geld is bedoeld voor een opvangcentrum voor oudere en kwetsbare honden in Nederland. Bij het evenement op het Erkemederstrand liepen zo'n 200 viervoeters en hun baasjes vijf of tien kilometer door de Zeewolder bossen en over het strand.

Onder andere presentatrice Britt Dekker en schrijfster Heleen van Royen liepen mee om geld op te halen voor de nieuwe hondenopvang. Deze opvangplek is bedoeld voor honden die tussen wal en schip dreigen te vallen. Bijvoorbeeld omdat de eigenaar overleden is, of niet meer voor zijn huisdier kan zorgen.

Ook kunnen er honden terecht die mishandeld of chronisch ziek zijn.

Tweede editie aangekondigd

"Een asiel kan deze honden niet altijd opvangen", vertelt directeur Daphne Groenendijk van de Koninklijke Hondenbescherming. Deze organisatie zet zich onder meer in voor een goede wet- en regelgeving voor honden en strijdt tegen mishandeling en verwaarlozing van de dieren.

De Koninklijke Hondenbescherming heeft al een tweede editie van de Honden voor Honden Loop gepland op en rond het hondenstrand van Zeewolde, dat in 2013 nog werd uitgeroepen tot 'beste hondenuitlaatplek van Nederland'. De tweede editie staat gepland op zondag 25 september 2022.

Dit is een bericht van Omroep Flevoland in het kader van de samenwerking tussen de omroepen.

Advertentie