Zeewolde

21 juni Klassiek concert in de Beleving

Op de locatie ‘De Beleving’ in Zeewolde start de zomer op zondag 21 juni met een mooi klassiek zomerconcert van het Apollo Ensemble. Er is een middag matinee dat om 14:00 uur start en er is een concert dat om 17.00 uur start, met aansluitend een bijpassend diner. Er is voor beide concerten ruimte voor 25 gasten, dus voor een heerlijke middag of avond moet u snel reageren en reserveren.

Het concert heeft het thema Sturm und Drang: een periode uit de 18e eeuw waarin een groep jonge auteurs (waaronder Goethe) opkomt voor de vrijheid van het individu en uit wordt gegaan van het vertrouwen in ‘eigen kunnen’ en ‘de kracht van de originele genialiteit’.

21 juni Klassiek Concert in de Beleving

“De stem van het hart is doorslaggevend bij een verstandige beslissing” was hun motto. Sterke en snel wisselende emoties, fantasierijke muziek: je hoort het allemaal terug in pianotrio’s van C.P.E. Bach en Haydn, een sonate voor viool en piano van Mozart en de f-moll variaties voor piano van Haydn.

Het Apollo Ensemble is als een kameleon. De ene keer een barokorkest, een volgende keer een duo, trio of septet. Maar welke gedaante het ensemble ook aanneemt, deze musici zullen altijd worden gedreven door een gemeenschappelijke passie. Zij worden gegrepen door het wonder dat eeuwenoude muziek telkens weer als nieuw kan klinken. En wat is mooier en dankbaarder dan deze fascinatie te delen met het publiek? Het Apollo Ensemble bestaat uit topmusici uit alle delen van de wereld en heeft als thuisbasis Nederland. Het internationaal toonaangevende muziekgezelschap, dat in verschillende bezettingen optreedt, speelt muziek van vroeg barok tot vroege romantiek en bestaat al 25 jaar. Met de ‘zwaluw concerten’ wordt een aangepast programma aangeboden welke bestaat uit een reeks concerten in de polder. Op de website van het Apollo Ensemble vindt u het programma.

Tweede reeks

Na het succesvolle concert van vorig jaar op De Beleving, volgt op 21 juni 2020 een tweede reeks. Door deze tijd waarin het Covid-19 virus een rol speelt, worden er twee concerten gegeven waarbij maximaal 25 gasten aanwezig kunnen zijn. Voor het middagmatinee is de inloop om 14:00 uur. Het team van De Beleving zorgt voor lekkernijen bij de koffie en de thee en iets lekkers voor bij het drankje na afloop. De kosten bedragen € 22.50, inclusief hapjes, exclusief drankjes. U moet van tevoren reserveren.

Om 17:00 uur is de inloop voor het tweede concert. Na het concert is er een diner welke wordt verzorgd door chef Erik Vos van De Beleving. Het diner is geïnspireerd op het concert thema. Goethe had een voorliefde voor natuur, het platteland en Italië. Voldoende ingrediënten voor een verrassend en bijpassend diner. De kosten bedragen € 57.50, exclusief drankjes. U moet van te voren reserveren.

In lijn van RIVM maatregelen

Op De Beleving zijn aanpassingen gemaakt welke in lijn zijn met de RIVM maatregelen t.a.v. de bestrijding van het COVID-19 virus. Er zijn een aantal huisregels opgesteld waaraan we onze gasten vragen zich te houden. Deze zijn o.a. reservering vooraf en triage, gescheiden looplijnen, 1,5 meter afstand en hygiëne maatregelen. Daarnaast beschikken wij over voldoende parkeergelegenheid. Bij binnenkomst stellen wij u de triage vragen en leggen wij de huisregels uit. Kom dus op tijd en houd voldoende afstand.

Info op www.debelevingzeewolde.com

Reserveren kan op https://www.klassiekemuziek.nl/e/13729/sturm-und-drang-kick-off-concerten-festival-via-musica-zeewolde

Advertentie