Loading...

280 paaspakketten van IDPZ voor minder bedeelden
Paaspakketten IDPZ voor minder bedeelden
Ook dit jaar (zélfs dit jaar) zorgde het Interkerkelijk Diaconaal Platform Zeewolde (IDPZ) voor een paasattentie bij huishoudens in Zeewolde die het wat minder breed hebben. Bij zo’n 280 adressen werd een leuk pakket bezorgd, hetgeen een fractie meer was dan vorig jaar. De paasactie werd voor de 24e keer gehouden.

Naast de bekende kerstpakkettenactie organiseert het IDPZ jaarlijks een actie met Pasen. De paasactie heeft bij het publiek misschien minder naam, omdat er niet zoals bij de andere actie producten worden ingezameld en omdat het IDPZ dankzij de actie met Kerst voldoende financiële middelen heeft om nog een keer wat extra’s uit te delen. Wel werd er meegedacht door bijvoorbeeld de Rotaryclub en de plaatselijke bakkers en slagers. Bovendien waren er ook dit jaar bedrijven die eieren, broden, boter, chocolade en vleesbonnen sponsorden.

Woensdag 31 maart stelden vrijwilligers de tassen samen in kerkcentrum Open Haven. Uiteraard ging het hierbij om een beperkt aantal personen en werden de coronamaatregelen strikt in acht genomen. Dezelfde avond werden de tassen door andere vrijwilligers bij de opgegeven adressen thuisbezorgd.

Bron: Zeewolde Actueel