Zeewolde

2e editie Pop-up streekdiner met culinaire verrassingen

Na een geslaagd eerste pop-up streekdiner ‘’Eet uit je streek’’ is ook de tweede editie enthousiast ontvangen. Eerder dit jaar was het streekdiner in Strandpaviljoen Kaap Flevo. Op veler verzoek kwam er een opvolger, dit keer op 31 oktober 2018 in de Beleving aan de Winkelweg in Zeewolde. De kaarten (50 plaatsen) waren in een weekend uitverkocht.
Het evenement waar streek, smaak en beleving elkaar vinden, is een lokaal initiatief van drie boerinnen, ondersteund door Zmaakmakers, onderdeel van Puur Zeewolde. In samenwerking met lokale boeren, koks en restaurants organiseren zij diners. Van eten een beleving maken is hun grote passie. Op deze manier kunnen bezoekers kennis maken met de lokale producten die de Flevopolder te bieden heeft.

Het gebouw van de Beleving is een open gebouw met uitzicht op het weidse platteland. Vanaf 18.00 uur waren bezoekers uitgenodigd voor een kleine streekmarkt met lokale producten. Aanwezig waren Bakkerij het Zonnelied (Zonnehoeve), Bierbrouwerij Gebr. Ducaat, Wijngoed Wilgenhorst, vleesboerderij de Bloesemhoeve en Diana van Veelen met boerenzuivel. Lokaal vrouwenkoor ‘’de Zingende dames’’ opende de avond met een bijpassend lied over Zeewolde.
Chef-kok Erik Vos serveerde vanuit de open keuken van de Beleving vervolgens een vier-gangen diner. ‘’Alle ingrediënten zijn knettervers en uit je achtertuin, dat proef je!” Erik Vos heeft 20 jaar lang financiële en leidinggevende functies bekleed bij familiebedrijven en multinationals. Na een sabbatical is het roer omgegaan en heeft Erik zijn passie gevolgd. Erik heeft een kookschool waar hij kooklessen en workshops verzorgd.

Het vier-gangen diner bevatte meer dan 50 lokale producten uit de Flevopolder. Het geheim van de kok? De passie voor eten! ‘’Met mooie ingrediënten, puur en smaakvol kan je mooie gerechten maken’’. De avond zat vol met culinaire verrassingen! En wat was het allemaal heerlijk. Pompoensoep, bieten carpaccio, pastinaak puree en verse hangop. Het was allemaal vers van het land.
De Beleving is ontstaan door een samenwerking tussen biologische landbouwbedrijven Biobrass, NZ 27 en van Andel Bio. Samen opgezet ter inspiratie van het duurzaam en biologisch koken.
Boerinnen Anika Boerma, Boukje van Gent en Netty Verduyn werden door wethouder Ewout Suithoff in het zonnetje gezet met een bos bloemen.
Wethouder Suithoff laat weten trots te zijn op Zeewolde als dorp, waar iedereen dicht bij elkaar leeft. Zeewolde is uniek en de ingrediënten die vanavond worden gegeten, mogen elke week wel op de kaart staan in de Zeewolde-restaurants.

De drie boerinnen vonden het een geslaagde avond. ‘’De enthousiaste boeren, de muzikale omlijsting van ‘’De zingende dames’’ en alle complimenten van de aanwezigen voelden als een warm bad’’. Op de vraag of er nog een derde streekdiner komt is organisator Anika Boerma positief. ‘’Het zou zomaar kunnen dat de derde editie in een boomgaard gaat plaatvinden!’’. Boerin en organisator Anika Boerma woont met haar gezin in het buitengebied van Zeewolde. Samen met haar man runt zij een biologisch akkerbouwbedrijf.
De bezoekers van het streekdiner gingen niet met lege handen naar huis. Voor elke bezoeker stond er een gevulde goodiebag klaar met verse groenten om thuis een smaakvolle hutspot te maken.

Bekijk het foto verslag op onze Facebook Pagina

 

2e editie Pop-up streekdiner met culinaire verrassingen
Advertentie