Zeewolde

40 jarig Zeewolde viert 57e verjaardag van de Koning

Koningsdag 2024, een traditionele dag, welke naast de kleedjesmarkt word gekenmerkt door de activiteiten van Scouting Jan Wandelaar Zeewolde. Zij organiseren de rommelmarkt, de loterij, de fietsenveiling en de oliebollenverkoop. 

De Blue Seals Zeewolde verzorgden door heel het dorp een muzikale noot, dit naast de andere optredens die werden gegeven op het podium, op het Kerkplein en op de kleedjes. Ook waren de springkussens en foodtrucks wederom aanwezig evenals de goede doelenmarkt. Diverse sportverenigingen, waaronder Jeu de Boulesvereniging LTE Zeewolde promoten hun activiteiten. En dit allemaal van het evenemententerrein tot aan het centrum. Dit jaar waren er langer optredens op het evenemententerrein. Het feest wat normaal gesproken in The Lux Zeewolde plaats vond was er niet. Deze had op Kings Night al een feest in de zaal. Het proms concert van de Amvz Zeewolde wat normaliter op dat tijdstip plaats vind, is nu 1 juni in de feesttent van 40 jaar Zeewolde.

Het evenemententerrein vol kleedjes en mensen tijdens Koningsdag

De Blue Seals Zeewolde begeleidde ook de gedecoreerden, die gisteren of eerder dit jaar een lintje hebben ontvangen, vanaf het Raadhuisplein naar het evenemententerrein waar ze nog even werden toegesproken door burgemeester Gorter.

tn dsc 0866 resultaat 

Vervolgens kreeg Henk Parisius een waarderingsspeld voor zijn inzet voor de Oranjevereniging Zeewolde die elk jaar Koningsdag organiseert. Henk Parisius is na 17 jaar hiermee gestopt (op wat hand en spandiensten na). Mariëtte Stam heeft dit jaar voor het eerst het stokje overgedragen. Deze plechtigheid werd afgesloten met het zingen van het Wilhelmus en 3 keer een hoera voor de Koning.

tn dsc03634

Na de huldiging daar was er voor de gedecoreerden een kop koffie met een oranjebitter in The Lux. Elk jaar worden daar alle gedecoreerden, ook van eerdere jaren, voor uitgenodigd. Dit wordt afgesloten met een statieportret. Inwoners konden de hele dag goed in het dorp vertoeven met de activiteiten die er te doen waren. 

tn fmj05877tn fmj05888

Extra dit jaar was Kruis de buizen wat rondom de Atletiekbaan plaats vond.

Foto's: Harry Kramer, Frank Jagers en Ruud van Velzen
tn dsc 0836 resultaattn dsc 0842 resultaattn dsc 0855 resultaattn dsc 0901 resultaattn dsc 0914 resultaattn dsc 0934 resultaat

Advertentie