Zeewolde

5 & 6 oktober: Weekend van de wetenschap

Komend weekend is het weer het weekend van de wetenschap en veel bedrijven openen dan de deuren voor een kijkje achter de schermen.
In Zeewolde opent 'Larsen en Buhl', ondernemer van het jaar 2019, de deuren voor bezoekers. Het bedrijf aan de Ambachtsweg maakt hoogwaardige producten voor onder meer lucht- en ruimtevaart, apparatenbouw en de medische sector.

Weekend van de wetenschap, Larsen & Buhl

Het eerste weekend van oktober kun je een kijkje nemen in de wereld van de precisietechniek. Hoe verandert een stukje ruw materiaal in een product dat wordt gebruikt voor bijvoorbeeld een raket of vliegtuig? Welke technieken worden er toegepast op het gebied van draaien en frezen?

Naast dat er genoeg te zien en te ontdekken valt, is er ook genoeg te doen! Zo kan je proberen een robot te verslaan met een zenuwspiraal, creatief zijn door tandwielen te monteren, leren echte technische tekeningen te lezen en kan je zelfs je eigen producten maken met draai- en freesmachines, zoals een leeslampje of tol! Tevens zijn er rondleidingen, waarbij je erachter kunt komen hoe nauwkeurige producten gemaakt worden en wat voor machines daarvoor  gebruikt worden.

Het Weekend van de Wetenschap is geschikt voor jong en oud. Op 5 oktober zijn de deuren van Larsen & Buhl geopend van 10:00 tot 16:00 uur, kom dus gerust langs aan de Ambachtsweg 36 in Zeewolde.

Advertentie