Zeewolde

Adieu professeur Mannes

In een prachtige Porsche cabriolet werd Mannes Schoppink vrijdagochtend het schoolplein van PCBS De Regenboog opgereden. Daar werd hem met het omhangen van de bijbehorende versierselen en luid gezang duidelijk gemaakt dat het voor hem toch echt tijd was met pensioen te gaan. Gelukkig vond hij dat zelf ook en hij zong dan ook uit volle borst mee.

Alle groepen hadden wat voorbereid: liedjes, dansjes en … cadeaus. Veel hiervan hield verband met dingen die Mannes graag wil gaan doen in de komende jaren. Zo houdt hij van kamperen en geflankeerd door zijn echtgenote ‘juffrouw’ Riët mocht hij dan ook een enorme hoeveelheid versierd toiletpapier in ontvangst nemen om op de camping te gaan paraderen met een rol onder zijn arm.

Adieu professeur Mannes

Ook mocht hij een Museum van Oude Meester(s) openen. Het museum was in het rijke bezit van een hoop door de kinderen geproduceerde portretten. Of het de bedoeling was dat er enige gelijkenis was met de scheidende museumdirecteur is niet duidelijk geworden.

Tot slot werd Mannes Schoppink in een scheidsrechterstenue gehesen en van een fluit voorzien. Zo werd hij de wei naast de school in gestuurd om daar bij een potje voetbal de orde te handhaven. En natuurlijk was er voor alle kinderen taart. (tekst en foto: Ruud van Velzen)

Advertentie