Zeewolde

Alles leren over wilde bijen op 14 april bij IVN

Op zondag 14 april organiseert IVN Zeewolde een boeiende activiteit over wilde bijen. Deelnemers worden uitgenodigd om de fascinerende wereld van deze belangrijke bestuivers te ontdekken. Het evenement vindt plaats in en om de “Roode Schuur” in Zeewolde, waar deelnemers samen op zoek zullen gaan naar wilde bijen.

Naast het observeren van deze bijzondere insecten, zullen er ook knutselactiviteiten plaatsvinden waarbij deelnemers op creatieve wijze meer over bijen kunnen leren. Hoeveel pootjes heeft een bij? En heeft een bij voelsprieten?
Een ander onderdeel van de middag is de lezing over wilde bijen, waarbij een vrijwilliger van IVN Zeewolde de verschillen zal uitleggen tussen bijen, wespen, hommels en welke bijen dan wilde of solitaire bijen zijn. Ook is er aandacht voor wat jij zelf kan doen om wilde bijen in je tuin te helpen.

Een bij op een gele bloem met nog wat extra bloemen eromheen

De activiteit biedt een unieke gelegenheid voor zowel jong als oud om meer te leren over deze belangrijke schakels in de natuur. 

Datum: Zondag 14 april
Tijd: 13.30 - 15.30 uur
Locatie: Roode Schuur, Dasselaarweg 29, Zeewolde
Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertentie