Zeewolde

Ambulancepost naar Trekkersveld

GGD Flevoland realiseert in samenwerking met gemeente Dronten en de zorgverzekeraars een extra ambulancepost in Biddinghuizen, naast de al bestaande post in Dronten. De post wordt gevestigd aan de Korenmaaier 5 en is uiterlijk vanaf 1 november 2023 operationeel. Reden voor de extra opstelplaats is een gestage toename van het aantal ambulance-inzetten. 

Ambulancepost naar Trekkersveld vanaf Adelaarsweg
In Zeewolde wordt de ambulancepost verplaatst vanaf de Adelaarsweg. Oorspronkelijk was het plan om de ambulancepost onder te brengen in de nieuwe brandweerkazerne, maar gezien de meldingen van buiten de dorpskern is besloten dit niet te doen, aangezien dit een negatieve invloed zou hebben op de aanrijtijd.

De nieuwe post zal gevestigd worden aan de Gelderseweg, tussen de landbouwweg en de spiekweg. De bouw van deze post zal naar verwachting eind dit jaar van start gaan, met de ingebruikname gepland voor 2024.

In Flevoland zijn er op dit moment verschillende ambulanceposten, waaronder in Emmeloord, Dronten, Lelystad en Zeewolde. De posten werken onderling samen en ondersteunen elkaar indien nodig. Ook met ambulanceposten uit andere RAV-regio’s wordt nauw samengewerkt. In de basis staat er één ambulance 24/7 op Dronten en straks 8/7 één op Biddinghuizen, maar dat kan in de werkelijkheid per moment verschillen als gevolg van de actuele drukte en -als gevolg- actuele spreiding van vrije ambulances in de provincie.

 

Advertentie