Zeewolde

Avondvierdaagse Zeewolde gaat door

De Stichting Avondvierdaagse Zeewolde heeft groen licht gegeven; op dinsdag 6 juni 2023 gaat de 26e editie van het plaatselijke wandelevenement van start. Dat bevestigt stichtingssecretaris Marieke de Boer. “Ja, daar zijn we heel blij mee.”

Het was lange tijd de vraag of de avondvierdaagse komend jaar wel gehouden zou kunnen worden. Diverse posten in het bestuur waren onbemand; reden om in het najaar een tweetal vrijwilligersavonden te organiseren, waarop de noodklok werd geluid. “Zeewolde zonder avondvierdaagse hoort gewoon niet”, gaf De Boer destijds aan in De Meermin, waar tientallen mensen bijeenkwamen om te praten over de toekomst van de plaatselijke vierdaagse.

Naar aanleiding daarvan sloot een aantal plaatsgenoten zich bij De Boer aan.

Avondvierdaagse Zeewolde gaat door

“Het is fantastisch om te zien hoe de mensen het omarmd hebben.” Ze toont zich “dankbaar voor alle input en volle inzet die nu al gegeven is” en is blij “met alle vrijwilligers die zich aangemeld hebben om ervoor te zorgen dat we de sportieve en vooral heel gezellige traditie door kunnen blijven geven aan de kinderen uit Zeewolde”.

Het bestuur is inmiddels ook aangevuld, maar is enkel nog op zoek naar een voorzitter. “Iemand nodig die de actielijst bewaakt, de vrijwilligers begeleidt en de voorzittershamer wil oppakken.” Wie tijdens het evenement wil helpen met bijvoorbeeld het regelen van het verkeer of het bemannen van uitdeelposten is ook nog van harte welkom zich aan te melden. “Want vele handjes maken licht werk”, weet De Boer.

De avondvierdaagse van Zeewolde wordt gelopen van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 juni 2023.

Advertentie