Zeewolde

Bekend popduo BENR bij Omniumschool

Het bekende popduo BENR was maandag 11 oktober te gast bij de Omniumschool in Zeewolde. Het bezoek draaide om ‘Worden wat je wil’, het thema van de kinderboekenweek. Hun hit ‘Geworden wie ik ben’ sluit daar naadloos bij aan.

Vanaf 2017 maken Bart Maessen (28) en Robin Zomer (28) als duo muziek onder de naam BENR. De twee muzikanten leerden elkaar veertien jaar geleden kennen op school en zijn sindsdien beste vrienden.

Bekend popduo BENR bij Omniumschool

Bart en Robin zijn bekend geworden door hun eigen vertaling van het nummer ‘The Last Time’ van de Ierse band The Script. Ze maakten daarnaast onder andere een eigen Nederlandse versie van het Eurovisie songfestival winnende ‘Zitti et Buoni’ van Måneskin uit Italië. Ook dat nummer is zeer populair in Nederland.

Veel van de kinderen van de Omniumschool waren in het weekend druk geweest met het beluisteren van hun repertoire. Vrijdag hadden ze al een lijst met vragen gemaakt. Enkele leerlingen waren ook erg nerveus vanmorgen. Daar bleek gelukkig geen reden voor: het zijn erg aardige jongens.

Bart en Robin hebben uitgebreid met de kinderen gesproken over hoe ze kunnen worden wie ze willen en hoe zij zelf uiteindelijk via een omweg in de popmuziek terechtkwamen. Er is gesproken over ouder worden en je dromen blijven volgen. Dat laatste is ook de tip die ze gegeven hebben aan de kinderen.

Het was een erg leuke gastles. Er is live door Bart en Robin gezongen. Er werd gelachen om de green screen video van het nummer ‘Hier voor mezelf’ en de uitdaging die ze elkaar stelden: Robin mocht gitaar spelen en Bart mocht dansen.

Advertentie