Zeewolde

Beweegpark ‘maakt Zeewolde uniek’

Het Beweegparcours in het Kluunpark is zaterdagmiddag officieel geopend. Initiatiefnemer Erik Wallenburg zag dat vele dorpsgenoten de proef op de som namen en het parcours kwamen testen.

Nadat hij in 2014 eens een cursus balanceren achter op je rolstoel gevoeld had en wetende dat er een atletiekbaan in het dorp zou worden aangelegd, kwam Erik Wallenburg op het idee in Zeewolde een park aan te leggen waarin rolstoel- en scootmobielgebruikers ook wat leuks zouden kunnen doen. “Ik kreeg toestemming van toenmalig wethouder Rein Zijlstra, heb diverse partijen benaderd en het idee verder uitgewerkt.”

Beweegpark ‘maakt Zeewolde uniek’

 Met dit als resultaat. Eigenlijk zou het park in het voorjaar van 2020 geopend worden, maar corona gooide roet in het eten. Nu werd toch een moment gevonden. “Dit maakt Zeewolde uniek”, zegt wethouder Ewout Suithoff. “Wij willen heel graag dat iedereen moet kunnen bewegen. Jong of oud, hier geboren en getogen of een nieuwe Nederland, valide of mindervalide; iedereen moet kunnen bewegen.” Hij kijkt om zich heen: “We zien hier in het park een beweegparcours, freerunparcours, trimparcours, skatebaan en atletiekbaan; kortom: er valt hier genoeg te beleven.” (foto's: Ruud van Velzen)

Advertentie