Zeewolde

"BEWEGING, met een knipoog naar water”

De jaarlijkse expositie van de leden van de Kunstkring die op 3 en 4 november 2018 in “De Verbeelding” start heeft als thema "BEWEGING, met een knipoog naar water". De leden van de Kunstkring Zeewolde tonen tijdens deze expositie hun object of kunstwerk, dat een relatie met de titel heeft. Het aantal deelnemers is dit jaar gestegen tot zo’n 40 kunstenaars. De expositie laat een diversiteit aan objecten zien, er worden onder andere schilderijen, beelden, foto’s, ruimtelijke objecten en keramiek tentoongesteld.
De opening op 3 november om 13 uur wordt verzorgd door leerlingen van Balletschool Zeewolde. Zij nemen de aanwezigen mee op een reis door de tijd waarin de muziekstijlen menuet, rock en roll, discodans en motown aan bod komem. In totaal dansen er 18 danseressen mee!
Onder begeleiding van cultuurmakelaar Marina van Arendonk, kunstenares Ella Steenmeijer en docent Tanja Hofland (Levant/ Oriënt) is er ook een educatief project ontwikkeld waaraan 2e jaars leerlingen van de middelbare school Oriënt uit Zeewolde deelnemen. De werkstukken van de leerlingen zijn gedurende de expositieperiode ook te zien.
De expositie is op zaterdag en zondag gratis toegankelijk . Paviljoen de Verbeelding is op die dagen geopend tussen 13 en 17 uur.
Kunstkring Zeewolde is een zelfstandige vereniging geworden. Het doel van de vereniging Kunstkring Zeewolde is het organiseren van exposities, lezingen en workshops om kennis over allerlei kunst- en cultuurvormen bij de leden te verbreden. De vereniging wil zo tevens een bijdrage leveren aan de uitstraling van Zeewolde als kunstenaarsdorp. De Kunstkring bestaat uit circa 80 leden.

"BEWEGING, met een knipoog naar water”
Advertentie