Zeewolde

Big Bend Sway Wolde zoekt versterking voor ritmesectie

Big Bend Sway Wolde, een groep muzikanten met op dit moment 17 actieve leden, is op zoek naar nieuwe leden om hun ritmesectie te versterken. 
De muzikanten bespelen saxofonen, trompetten, een trombone, dwarsfluit en de basegroup met piano en bas. Dit doen zij onder leiding van John Leenders, bariton saxofonist en docent bij Muziekplaza. De band repeteert tweewekelijks op zaterdagen.

Volgens Marten Hendriks, eerste trompettist van de band, speelt de ritmesectie een cruciale rol in het geluid van de band: "Zonder drums missen we een fundamenteel element van jazz." De behoefte aan drummers is recent ontstaan, aangezien hun twee voormalige drummers hebben besloten te stoppen vanwege studieverplichtingen.

Naast drummers is er ook een vraag naar gitaristen en mogelijk andere instrumenten. De repetities vinden plaats in de muziekschool in basisschool 't Kofschip en zijn open voor geïnteresseerden om bij te wonen. De repetitiezaterdagen zijn van 13.00 tot 14.00 uur in de oneven weken.

Mocht u geïnteresseerd zijn om zich bij Big Bend Sway Wolde aan te sluiten, dan kunt u contact opnemen via hun Facebook-pagina of door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De band bereidt zich momenteel voor op hun aanstaande kerstconcert maar treden ook op bij braderieën, open podia of voor Muziekplaza. De muziekstijl is Swing, Latin, Funk. Maar ook Jazz en pop, gearrangeerd voor een bigband.

Advertentie