Zeewolde

Bijzonder optreden voor bewoners Coloriet de Sfinx

Speciaal voor de bewoners van Coloriet de Sfinx trad op woensdag 14 december professionele zangeres Linda Veenhuizen van Stichting Diva Dichtbij op.

Tijdens een kleinschalig en intiem optreden bracht zij prachtige liederen ten gehore. Door deze muzikale ontmoeting voelen langdurig zieke mensen verlichting en ervaren zij weer dat zij meer zijn dan hun ziekte. Dit optreden heeft coach welzijn Carolina van Beek gewonnen met de lustrum actie van Diva Dichtbij.

Het optreden was voor de bewoners, familieleden en verzorgenden een bijzonder moment. Er was oprechte aandacht. Niet vanaf een podium, maar letterlijk en figuurlijk ‘dichtbij’. De optredens vonden zowel in de huiskamers plaats als individueel. ‘Het was geweldig om te zien hoe iedereen genoot van de prachtige stem van Linda. Bewoners waren zichtbaar ontroerd.’, vertelt Carolina van Beek, coach welzijn bij Coloriet de Sfinx.

Bijzonder optreden voor bewoners Coloriet de Sfinx

Een gevoelige snaar

De sfeer van een optreden van Diva Dichtbij is feestelijk. Tegelijkertijd wordt er bij veel mensen een gevoelige snaar geraakt. Er is alle ruimte voor herinneringen die terugkomen. Aan pijn, aan vreugde en verdriet. Vaak kruipen mensen met dementie uit hun schulp en reageren ze verrassend op de zangstem.

Het repertoire van Diva Dichtbij varieert van prachtige klassieke liederen, aria's en musicalmelodieën tot Nederlandstalige luisternummers. Stichting Diva Dichtbij verzorgt jaarlijks zo’n 875 optredens, door heel Nederland. Daarmee bereikt de organisatie meer dan 26.000 mensen die afhankelijk zijn van langdurige intensieve zorg.Advertentie