Zeewolde

Bouw 31 eengezinswoningen Eilandenrijk gestart

Knallende confetti markeerde op 14 december de start van de bouw van 31 sociale huurwoningen in de Polderwijk. De woningen worden gebouwd in Havenkwartier schuin naast de rode ophaalbrug bij de sluis.

Het gaat in totaal om 31 eengezinswoningen. De hoekwoningen zijn groot en markant met vijf slaapkamers en een plat dak. De rijwoningen hebben drie slaapkamers en een bergzolder met puntdak. De XS-woningen zijn opvallend smal met een breedte van 360 cm, en dankzij de slimme indeling toch heel volwaardig met twee slaapkamers en een bergzolder.

Bouw 31 eengezinswoningen Eilandenrijk gestart

Duurzaamheid
Vanzelfsprekend voldoen de woningen aan de huidige duurzaamheidseisen, maar er is meer. Binnen het duurzaamheidskader dat de gemeente Zeewolde opstelde voor woningen in Eilandenrijk, pasten Heijmans Huizen en Woonpalet verschillende zaken toe die een bijdrage leveren aan klimaatadaptatie en biodiversiteit. In het kader van klimaatadaptatie is de regenwaterafvoer bijvoorbeeld geregeld via het maaiveld en bij elke woning wordt een regenton geplaatst. Door de gevels te voorzien van nestkastjes voor gierzwaluw, huismus en vleermuis wordt een bijdrage geleverd aan biodiversiteit. En de buitenbergingen krijgen een mos-sedumdak; een dak begroeid met mos en lage plantjes. Een mos-sedumdak absorbeert regenwater, verkoelt de omgeving en bevordert de leefomgeving van vogels, vlinders en insecten. Door dit soort zaken en meer tonen partijen ook op dit front aan hun verantwoordelijkheden te nemen.

Planning
De woningen zijn ontworpen door Inbo Architecten uit Heerenveen. De woningen zijn inmiddels geadverteerd en naar verwachting worden ze in het najaar van 2022 opgeleverd.

Advertentie